Site pictogram Movie Addicts

Review Ray Donovan Seizoen 2

Na het eerste seizoen waren wij maar wat benieuwd hoe het verder zou gaan met het disfunctionele gezin en familie van Ray en aangezien men in Amerika al reeds seizoen 4 heeft afgerond hadden we wat inhaal werk te verrichten.

(Let op wanneer je seizoen 1 nog niet hebt (af)gekeken sla dit stuk over i.v.m. spoilers)

Ray Donovan heeft met Mickey de confrontatie met Sully overleefd en in combinatie met de FBI wordt een verhaal naar buiten gebracht en een FBI agent mag met de eer strijken. Een journaliste uit Boston twijfelt echter aan het verhaal en gaat op onderzoek uit. Ondertussen beginnen Ray en zijn vrouw steeds verder uit elkaar te groeien en krijgt Ray het ook te stellen met dochterlief welke een relatie begint die nogal wat risico’s met zich meebrengt. Ondertussen blijkt Mickey nog altijd een zeer negatieve invloed te hebben op Ray zijn gezin en zijn broers.

Seizoen 2, na een sterk eerste seizoen, is in het verleden vaak een struikelblok gebleken bij veel series. Ray Donovan weet echter sterk op dezelfde voet verder te gaan met Liev Schreiber voorop. Meer nog dan het eerste seizoen weet hij zich als leider op te werpen die alles doet wat nodig is voor zijn naasten behalve natuurlijk zijn vader. Het destructieve karakter van Ray wordt meer nog dan in het eerste seizoen duidelijk. Het leuke is dat het gezin van Ray een steeds grotere rol gaat spelen nu zijn vrouw en dochter zich steeds meer gaan afzetten. Paula Malcomson geeft als Ray zijn vrouw Abby steeds meer invulling aan haar rol  inclusief Dik Iers/Boston’s accent<<Dit kan ik niet wijzigen omdat ik niet weet wat er zou moeten komen te staan. Als de vrouw van wie? En heeft zij een Dik iers accent?>>. Enige manco wat mij betreft is het spel wat met de FBI gespeeld wordt welke voor vermaak zorgt maar in feite een stuk ongeloofwaardiger is. Aan de andere kant levert de serie weer top vermaak met veel confrontaties zowel fysiek als verbaal. De personages krijgen dit seizoen ook meer vorm en diepgang waardoor je je nog meer gaat meeleven met het gezin en eerlijk is eerlijk, net als in het vorige seizoen speelt Jon Voight weer een verschrikkelijke rol als Mickey de vader die al het geluk in de weg blijft zitten.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar