Site pictogram Movie Addicts

Review Ray Donovan Seizoen 3

ray-donovan-s3-3d(1)

Seizoen 3 alweer en de grote vraag hoe nu verder? Herhaling loert om de hoek en welke verrassingen huizen er nog in de verschillende personages? Seizoen 3 kent nog meer valkuilen dan een 2de seizoen maar gezien seizoen 4 al afgerond is en 5 aangekondigd is gaan we er vanuit dat Ray Donovan ons in dit derde seizoen nog genoeg te bieden heeft.

*Spoiler alert* lees dit stuk niet mocht je de eerste 2 seizoenen nog niet gezien hebben.

Waar Ray in het vorige seizoen zijn vader nog redelijk onder de duim kon houden middels de reclassering is deze nu losgeslagen met het kleine fortuin wat op zijn weg is gekomen. Ray zelf woont ondertussen niet meer thuis na het bedrog van zijn vrouw in het vorige seizoen. Ray lijkt volledig de weg kwijt te zijn. Zijn bedrijf hangt op losse schroeven nu Avi niet meer voor hem werkt en hij ook Lena naar de uitgang duwt. Ray komt in contact met de machtige Finney’s, een familie welke geleid wordt door de machtige en manipulatieve Andrew. Ray lijkt langzaamaan zichzelf terug te vinden, maar zijn verleden lijkt hem te achtervolgen en in hoeverre kan hij rekenen op zijn nieuwe en machtige werkgever? Ondertussen is er ook genoeg aan de hand met zijn broers Terry, Bunchy en Darryl welke allen ook maar niet los lijken te komen van hun vader Mickey welke weer de nodige risico’s neemt met alle gevolgen van dien.

Seizoen 3 begint even heel anders met een gebroken Ray welke alle controle over zijn leven kwijt lijkt te zijn. Het persoonlijke leed komt nu steeds sterker naar voren, maar ook de invloed van de familie leden op de acties van Ray worden steeds sterker. Waar Elliot Gould wegvalt als Ezra kunnen we in dit seizoen genieten van Ian McShane als de machtige Andrew Finney. Grote verrassing is Katie Holmes welke als Paige Finney misschien nog wel verrotter is als haar vader in de serie. Dit seizoen duikt misschien wel het diepst in het personage van Ray waarbij geweld niet langer meer de oplossing lijkt voor de demonen uit zijn verleden. Ook de rollen van de broers Terry en Bunchy krijgen steeds meer inhoud naarmate zij steeds meer een eigen leven beginnen te leiden. Ray Donovan is dit seizoen meer vindingrijk, duisterder en gewelddadiger dan in vorige seizoenen. Mede dankzij Jon Voight als vader Mickey valt er gelukkig ook af en toe nog te lachen en het feit dat figuren uit eerdere seizoenen ook nu weer opduiken maakt het weer een feest der herkenning. Het was dit seizoen even wennen en het was even zoeken naar het juiste tempo en de sfeer, maar het einde maakt dit dubbel en dwars goed waarbij de vraag rijst hoeveel Donovans het einde van deze serie gaan halen. Het einde opent ook weer deuren naar seizoen 4 welke weer dieper in het verleden van de Donovans lijkt te gaan duiken.

Trailer

 

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar