Site pictogram Movie Addicts

Review Reacher (episodes 1-4 )

Review Reacher (episodes 1-4 )

Jack Reacher die naam zal vele filmliefhebbers bekend in de oren klinken aangezien Tom Cruise het in zijn hoofd gehaald om dit karakter 2x naar het grote scherm heeft gebracht. Voor de lezers van de Lee Childs boeken was dit van de zotten. Alleen al vanwege de beschrijving van het karakter Jack Reacher. Een loner en voormalige marinier van bijna 2 meter lang en breed oftewel een indrukwekkend figuur van weinig woorden. En hoewel Tom Cruise van reputatie zeker indrukwekkend is is hij dat qua fysiek allerminst. Na het floppen van de 2de film bleef het dan ook stil tot de aankondiging van Prime kwam dat er een serie gemaakt werd waarbij de hoofdrol en titelfiguur wel door een indrukwekkend figuur gespeeld zou worden namelijk Alan Ritchson.

Jack Reacher reist door Amerika om zijn eigen land te herontdekken, Het land welke hij jarenlang heeft gediend in het leger. Wanneer hij door het plaatsje Margrave, Georgia reist wordt hij aangehouden als verdachte in een moordzaak, omdat hij voldoet aan een signalement. Voor de lokale hoofdinspecteur wordt al snel duidelijk dat Reacher niets met de zaak te maken heeft echter wordt hij onbedoeld bij de zaak betrokken en besluit hij te blijven om de paar betrouwbare agenten te helpen een beerput open te trekken van corruptie. Enige nadeel voor de agenten is dat Reacher er zo zijn eigen methodes op nahoudt om de onderste steen boven te krijgen en iemand met zijn militaire achtergrond en postuur krijgt doorgaans zijn zin.

Wij hebben 4 afleveringen mogen kijken en moeten eerlijk zeggen dat het vanaf moment een verademing is om een acteur aan het werk te zien welke voldoet aan het plaatje van Jack Reacher. Ondanks dat Alan Ritchson niet veel als leading man gewerkt heeft weet hij een goede indruk achter te laten als de hoofdpersoon. Hij is adrem wanneer het nodig is maar komt bovenal heel pragmatisch over en zoals gezegd indrukwekkend qua postuur (iets wat in de opening direct duidelijk wordt wanneer hij praktisch zonder woorden een man op zijn plek zette welke aan het ruziën was met zijn vriendin). Dat de verhalen (en dat geld voor veel boeken) beter werken in serie vorm dan op het grote witte doek is omdat het verhaal gewoon beter uitgewerkt kan worden. Zo is er nu de tijd genomen om het verhaal zich te laten ontwikkelen maar ook de relatie welke Reacher opbouwt met de lokale agenten Roscoe en Finlay. Een goede onderlinge chemie is belangrijk om het geheel ook geloofwaardig te maken. De reden waardoor Reacher zo betrokken is bij de zaak, naast dat hij eerst als verdachte werd gezien, houd ik verder stil al zullen lezers van de boeken dit misschien al kunnen raden. Wat wel in de eerste 4 afleveringen duidelijk wordt gemaakt is dat Reacher zijn mannetje staat en dat geweld incl bloed door de makers niet geschuwd wordt. Bijrolspelers Willa Fitzgerald en Malcolm Goodwin geven leuk tegenspel aan Alan en de chemie is goed tussen de drie. Het enige jammere voor de kijkers is misschien dat alle slechterikken wel bijna getypecast lijken waardoor het niet erg gissen is wie nu de schurken zijn (al kunnen we in de laatste 4 vier afleveringen verrast worden). Andere leuke toevoeging zijn de flashbacks over Reacher zijn jeugd welke meer inzicht geeft in zijn karakter. Die laatste 4 afleveringen zullen zeker gekeken worden aangezien de serie genoeg te bieden heeft. De afleveringen van 3 kwartier nergens langdradig aanvoelen en zoals gezegd er een goede opbouw is tijdens de eerste helft van het seizoen. Wij zeggen ga dat zien en vergeet Tom Cruise want Alan Ritchson is per heden de vertolker van Jack Reacher en hij weet wel te overtuigen.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar