Site pictogram Movie Addicts

Review Ride Your Wave

Review Ride Your Wave

Dankzij Periscoop films wordt het Nederlandse bioscoop publiek nu regelmatiger getrakteerd op Japanse Animé. Het waren over het algemeen wel actie rijke titels welke werden uitgebracht. Ride Your Wave is wat dat betreft iets heel anders en zal waarschijnlijk ook een breder publiek aantrekken.

Hinako is een jonge studente en een vaardige surfster. Hoe handig zij op de golven voortbeweegt zo onhandig is zij op het vaste land. Minato is een jonge brandweerman welke al tijden gebiologeerd is van Hinako zonder dat zij het weet. Wanneer het lot hen bij elkaar brengt is dat het begin van een onstuimige liefde. Een liefde waarbij de twee volledig in elkaar opgaan tot het noodlot toeslaat en Minato komt te overlijden. Hinako is ontroostbaar en hun gezamenlijke vrienden proberen haar tevergeefs op te beuren. Tot er iets bijzonders gebeurd, terwijl de rest van de wereld denkt dat Hinako gek aan het worden is krijgt zij de kans om toch nog afscheid te nemen van haar grote liefde.

Ride Your Wave is feitelijk een mierzoete romantische film en daar moet je van houden. Ik persoonlijk ben er niet zo van, maar op zijn tijd kan ik er een best goed waarderen en Ride Your Wave is zo’n uitzondering. Met leuke en kleurrijke en sympathieke personages welke stuk voor stuk ook wat inhoud meekrijgen is het niet moeilijk meegesleurd te worden in het verhaal. Het helpt dat ondanks het drama halverwege de film nergens verzand in melodrama. In plaats daarvan krijgt de kijker iets magisch voorgeschoteld, daar moet je wel voor open staan natuurlijk. Ik denk dat juist daar het een voordeel is dat Ride Your Wave een animatiefilm is, want met live action had dit makkelijk in iets belachelijks kunnen veranderen. De animatie is mooi en kleurrijk en in combinatie met een aanstekelijke muziek is Ride Your Wave deze zomer misschien wel het stukje romantiek wat we kunnen gebruiken in de bioscoop.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar