Site pictogram Movie Addicts

Review Rings

Review Rings

Het was natuurlijk alweer een tijd geleden dat de Ring 2 uitkwam en dus dacht de studio dat het tijd werd voor een nieuw deel. Met onder andere Vincent D’Onofrio in een van de bijrollen is het hopen op een verbetering na het teleurstellende tweede deel.

Julia haar vriend vertrekt om te gaan studeren terwijl zij achterblijft om voor haar moeder te zorgen. Zij krijgt steeds minder contact met hem, wat haar zorgen vergroot, tot zij op een avond een verontrustend skype bericht ontvangt van een onbekende vrouw op zijn computer. Julia gaat naar hem opzoek en komt erachter dat hij zijn professor helpt met een levensgevaarlijk project door een filmpje te kijken. Een filmpje van Samara waarna je een telefoontje krijgt dat je nog zeven dagen hebt. Julia besluit haar vriend te helpen, maar komt hierdoor dieper in de problemen.

In Rings hebben de makers ervoor gekozen nieuwe facetten aan de reeds bekende Samara vloek toe te voegen. Het is natuurlijk de 21 ste eeuw en de tijd van videobanden is onderhand echt voorbij. De makers zijn hierbij echter in doorgeschoten en weten geen enkele wending goed uit te werken. Sterker nog, uiteindelijk verzand deze film in een herhaling van zetten zoals we al in de vorige delen hebben gezien. Het ergste is dat dit nog slechter is gedaan waarbij zelfs de toevoeging van topacteur Vincent D’Onofrio geen redding weet te brengen. De rest van de cast doet er van alles aan om te redden wat er te redden valt, maar dat was er helaas niet. Van de openingsscene tot aan het zeer clichématige einde, welke iedereen al van ver ziet aankomen, is er verdomd weinig tot niets wat werkt en het enige originele idee wordt al snel losgelaten als los eindje. Rings is een van de zwakste horrorfilms welke ik de afgelopen jaren heb mogen zien waarbij de schrikeffecten nauwelijks werken. Misschien nog erger is de behoorlijk magere bodycount door Samara. Op naar de volgende titel welke hopelijk wel iets van angst oproept.

2 Ja dit is een van de meest dramatische titels welke ik de afgelopen jaren mogen zien.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar