Site pictogram Movie Addicts

Review Robin Hood

Review Robin Hood

Robin van Loxley (Taron Egerton), een door oorlog geharde kruisvaarder keert met hulp van de Moorse commandant John (Jamie Foxx) na jaren terug naar Engeland. Thuis blijkt zijn landgoed verwoest, heeft de liefde van zijn leven een ander omdat hij ten onrechte dood werd verklaard en heerst er armoede onder de inwoners van Nottingham dankzij de meedogenloze sheriff (Ben Mendelsohn). Robin en John beginnen een dappere opstand tegen de corrupte Engelse kroon en zetten hun nieuwe vechtstijl in om belastinggeld te onderscheppen. In een actie avontuur vol ruige slagvelden, knallende gevechten en tijdloze romantiek ontwikkelt Robin zich tot een legendarische rebel met een niet te stoppen leger.

Taron Egerton begint zich goed te ontwikkelen als acteur, na 2 delen Kingsman en natuurlijk de leuke en ergens ook wel indrukwekkende Eddie the Eagle is dit toch wel een ander soort film. Je ziet ook dat hij een stuk afgetrainder en gespierder is. In Kingsman heeft hij natuurlijk wel wat actiescènes, maar komen wat statiger over vanwege zijn “achtergrond” in de film. Ik vond het heel gaaf om te zien hoe hij met de pijl en boog overweg ging. Dan vraag je je stiekem toch wel af of hij dat het echt allemaal zelf kan en doet of dat er ook nog ergens wat trucage aan te pas is gekomen. Hij houdt zich goed staande naast de ervaren Jamie Foxx en Ben Mendelsohn. Ik houd van Jamie Foxx, ik vind hem een leuke eigengereide acteur. Hij speelt hier ook weer goed in, het enige wat ik wel jammer vond is dat hij in het begin een Arabisch accent had en dit verdween langzaam in de loop van de film. Ik had het sterk gevonden als dit consequent was geweest, of had het dan vanaf het begin al niet gedaan. Maar verder kwam hij goed over als Arabier.

Ben Mendelsohn is weer aan het genieten van zijn rol als slechterik. Het lijkt wel wat op alsof hij zich hier het prettigst bij voelt en dit dan ook elke keer weer goed weet neer te zetten. Hij houdt zijn Britse accent een stuk beter vast, waardoor ik ook even dacht dat hij Brits was. Eve Hewson speelt Marian, ik denk dat dit wel een goede keuze is geweest. Ondanks dat ze een knappe vrouw is om te zien, zie ook meteen dat zij iemand is die goed haar mannetje kan staan. En dat is wel iets wat Marian moet hebben als ik aan het verhaal van Robin Hood denk. Aan het begin van de film hoor je een voice over die normaal gesproken het verhaal van Robin Hood vertelt, hier wordt meteen gezegd dat het eigenlijk onbekend is in welke tijd het zich afspeelt. En dat is stiekem wel leuk, want hierdoor zie je dat ze gespeeld hebben met de kleding. Er komen af en toe kledingstukken voorbij waarvan je weet dat deze nog helemaal niet bestond, of toch wel want we weten niet wanneer het zich afspeelde.

Ik houd van dit soort films en keek hier dan ook echt naar uit, en dan 2 uur kijken naar Taron Egerton (want die ziet er best goed uit in deze film), Jamie Foxx en Jamie Dornan is dan natuurlijk ook geen ramp voor mij haha.  Er zijn al wat films gemaakt rondom Robin Hood en je vraagt je dan ook af of er iets vernieuwend aan toe te voegen is of dat je weer het standaard verhaal te zien krijgt. Ik moet zeggen dat deze vertelling wel erg leuk gedaan is en goed in elkaar zat. Het is toch weer even een andere kijk op het wel bekende verhaal. Het verhaal dat ik vooral heb leren kennen met de tekenfilm van Disney. De film ziet er mooi uit en neemt je mee in de wereld van Robin Hood. De grappen die hier en daar aanbod komen komen goed aan en werken ook in de film. Het fijne vond ik dat Jamie Foxx niet meteen als standaard grappenmaker neergezet werd, maar ook gewoon de serieuze toon vast wist te houden in de film, met hier en daar een komische noot. Ik vond het een zeer vermakelijke film met sterke actie dat goed in beeld gebracht werd.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar