Site pictogram Movie Addicts

Review Rocketman

Taron Egerton (Kingsman: The Secret Service, Sing) is Sir Elton John in Rocketman, een musical fantasie gebaseerd op het bijzondere verhaal over de legendarische artiest in het begin van zijn muziekcarrière.

De film neemt je mee in het leven van Sir Elton John, die werd geboren als Reginald Dwight in een Engels dorp in 1947. Je ziet hoe Reggie opgroeit als een verlegen jongetje uit een gebroken gezin. Hij had van jongs af aan veel pianotalent en je ziet hoe hij Sir Elton zich ontwikkelt tot een superster die over de hele wereld volle zalen trekt.

De film toont alle uitersten van het leven van Sir Elton John. Je ziet swingende optredens voorbij komen en even waan je je in een feelgood film. Maar het volgende moment zie je dramatische scene’s over de relaties die Elton had met zijn vrienden, management en familie. De film is net zo afwisselend als Sir Elton’s leven zelf, hoge pieken en diepe dalen. Je moet wel een beetje
houden van het theatrale aspect, want je ziet Taron Egerton in gekste outfits voorbijkomen en de scenes kunnen elk moment in een liedje uitbarsten. Ik moet zeggen dat ik dat zelf wel heel leuk gedaan vond, de liedjes waren goed in de film verweven en ondanks alle liedjes was het een echte biopic. Ik ben zelf veel te weten gekomen over het leven van Sir Elton John en dat vind ik altijd wel een prettige bijkomstigheid als je naar een film gaat. Je leert de man achter de bekende liedjes kennen en krijgt een kijkje in zijn heftige leven op weg naar de top.

De film doet denken aan Bohemian Rhapsody over Freddy Mercury, die vorig jaar uitkwam. Ik vond zelf Bohemian Rhapsody net wat beter, maar dat kan komen doordat ik meer nummers ken van Queen dan van Elton John. Sir Elton wordt zoals gezegd gespeeld door Taron Egerton die alle nummers in de film zelf zingt en goed acteert. Sir Elton John (die ondertussen 72 jaar oud is) en Taron Egerton leerden elkaar kennen op de set van Kingsman: The Golden Circle. Taron bleek zelf al een groot fan van Sir Elton te zijn, aangezien hij tijdens zijn auditie voor de toneelschool het lied Your Song zong. Kortom, een goede veelzijdige film. Ook als je geen groot fan bent van Sir Elton John, is deze film nog steeds zeker een aanrader!

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar