Site pictogram Movie Addicts

Review Rogue One: A Star Wars Story

 

Het Keizerrijk is zijn macht aan het uitbreiden en werkt aan een machtig wapen genaamd de Death Star. Wanneer de Rebellen hier lucht van krijgen benaderen ze Jyn Erso om achter de plannen van dit wapen te komen. Samen met haar team gaat zij erop uit om deze plannen te bemachtigen en zo de rebellen te helpen het keizerrijk te verslaan. Er blijken echter meer factoren mee te spelen welke de missie alleen maar lastiger maakt.

Rogue One: A Star Wars Story is een spin off van de Star Wars reeks de film en speelt zich af tussen Revenge of the Sith en A new Hope.

De hoofdrol is voor Felicia Jones (Jyn Erso), zij moet de plannen voor de Death  Star zien te dwarsbomen en de ster proberen te vernietigen, dit doet zij samen met Caissen Andor (Diego Luna) en Chirrut Imwe (Donnie Yen). Zij moeten proberen de planeet Scarif te betreden. Als een team werkt het vanaf minuut één en de acteurs vullen elkaar goed aan. Felicity Jones zet in de traditie van Star Wars vrouwelijke leads, zoals Carrie Fisher of Daisy Ridley: een sterke vrouwelijke hoofdrol neer. James Earl Jones, die wederom dienst doet als de legendarische stem van Darth Vader en weer ouderwets dreigend klinkt. Wie hem echter fysiek speelt is een groot raadsel welke ik in ieder geval nog niet ontrafeld heb. In deze film heeft ook Anthony Daniels (C3PO) een kleine bijrol, wat uiteraard weer voor een hilarisch moment zorgt, gezien hij altijd het ongeluk op zichzelf afroept.

Ben Mendelsohn speelt de generaal Orson Krennic. je ziet hem niet heel veel in de film, maar de momenten dat hij in beeld is weet hij wel te overtuigen. Hij gaat goed op in zijn rol en is hierbij een echte leider. Wat ik zelf wel een beetje miste in de film zijn de epische gevechten tussen rebellen en stormtroopers in ruimte en op het land, hier was in de vorige delen veel meer van te zien.

Ik vond deze spin-off een beetje traag op gang komen, maar uiteindelijk kwamen de gevechten, vooral tussen de spaceships en met blasters, op gang wat veel goedmaakte. De CGI effecten hadden wel wat beter gekund, zo liepen sommige laser geluiden niet gelijk zoals je gewend bent bij Star Wars. Als Star Wars fan begon deze spin-off wat minder voor mij dit komt mede doordat die traag begint, maar in de 2e helft van de film wordt dit goedgemaakt omdat we weer terug gaan naar de gevechten welke we gewend zijn van de Star Wars reeks.  Ook met de terugkeer van Darth Vader was ik blij in deze spin-off. Hoewel hij geen grote rol heeft blijft dat, op the Emperor na, mijn favoriete slechterik van deze filmreeks. Het avontuurlijke gevoel blijft ook in dit deel overheersen en daardoor blijft het toch genieten. Ik hoop nog wel dat er ook een spin-off komt waar the Emperor in voorkomt, maar laten we eerst uitkijken naar volgend jaar voor Episode 8.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar