Site pictogram Movie Addicts

Review Room

Room is een boekverfilming naar het verhaal van Emma Donoghue en heeft er ondertussen al een behoorlijk succesvolle run langs verschillende award ceremonies op zitten, waar Brie Larson bijna alle prijzen, inclusief  de Oscar, voor beste actrice wist op te eisen.

Room vertelt het aangrijpende verhaal van Ma (Brie Larson) en haar zoon Jack (Jacob Tremblay), welke opgesloten zitten in een kamer. Waar deze kamer zich bevind is niet duidelijk., wat wel snel duidelijk wordt is dat Ma en Jack daar gevangen worden gehouden. Ma maakt het er het beste van en bezorgd Jacob een zo zorgeloos mogelijk leventje binnen de vier muren. Wanneer de twee weten weg te komen blijken beide nog steeds last te hebben van de muren welke jaren lang hun wereld heeft beperkt.

Hoe minder ik verklap over het verhaal, hoe meer je geraakt zult worden door dit aangrijpend drama, die gedragen wordt door niet één, maar twee ijzersterke performances. Niet Alleen Brie Larson die de Oscar voor beste actrice bijna niet kan ontgaan, overtuigd vanaf de eerste seconde, ook Jacob Tremblay geeft een prestatie die we zeer zelden zien bij kinderen van zijn leeftijd. Jack is een fantasierijk kind, ontwapenend in al zijn onschuld en zal eigenlijk iedereen weten te roeren. Room weet naast deze twee ijzersterke performances een sterk en beklemmende sfeer te scheppen wat je als kijker meesleept in het drama. Het geeft namelijk ook een sterk psychologisch beeld, het verschil tussen bevrijdt worden en nog steeds gevangen zitten in je hoofd. Iets wat vooral het tweede deel van de film sterk laat zien. De bijrollen van de buitenwereld hebben misschien niet het meeste inhoud, maar geven het gevoel van machteloosheid goed weer wat je als kijker ook voelt. Want hoe moet je in hemelsnaam omgaan met een situatie als deze, wanneer het jouw geliefdes zouden zijn die dit was overkomen. Room is een aangrijpend drama en een must see al is het alleen om bevestigd te zien waarom Brie Larson terecht de Oscar voor beste actrice heeft gewonnen en je te verbazen overhet talent van de jonge Jacob Tremblay.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar