Site pictogram Movie Addicts

Review Scarygirl

Review Scarygirl

Het is Oktober Halloween maand, maar niet alleen voor volwassenen is het een feest ook voor de kleintjes komen geregeld films uit die net een beetje meer de spanning opzoeken dan anders. En daar kwam ik Scarygirl tegen waarbij de titel iets donkers voorspelt, maar is dat ook echt zo?

Arkie leeft met haar vader op een kleurrijk deel van haar planeet. Haar vader Blister is een reuzenoctopus met bijzondere krachten en samen hopen ze dat zij ook die krachten ontwikkeld, maar ondertussen probeert zij met uitvindingen haar omgeving in leven te houden. Ondertussen wordt er vanuit de stad jacht gemaakt op een reuzenoctopus en bij toeval weten ze Blister te vangen en mee te nemen. In de stad van het licht wil de professor Maybee Blister gebruiken om de wezens daar verder te perfectioneren. Arkie verlaat haar eigen gebied en gaat met haar nieuwe vrienden Bunniguru en Egg naar de stad om haar vader te bevrijden. Zal het haar lukken om haar vader te bevrijden en tevens haar planeet te redden?

Scarygirl klinkt in feite enger dan dat de film zelf is. Toegegeven er zitten zeker een aantal duistere figuren in de film en dan met name in de Stad van het Licht. Arkie, waar Scarygirl op slaat, is eerder schattig en apart dan Scary. En eerlijk gezegd is dat geen probleem zeker voor de jongere kijkers welke zich daardoor eerder met haar zullen identificeren. Het is een stoer kind welke ondanks haar onzekerheden alles op het spel zet om haar grote held, haar vader, te redden. Waar de stad van het Licht toch wat duisterder is dan waar Blister en Arkie vandaan komen zijn er wel veel kleurrijke figuren. De humor van het verhaal zal meer gericht zijn op de jongere kijkers, maar de kwaliteit van de animatie zorgt ervoor dat er voor de ouders ook genoeg te beleven valt. De stijl lijkt heel erg op de stopmotion van films als Coraline echter is deze film wel degelijk computer geanimeerd. Scarygirl mag dan geen klassieker in wording zijn het is zeker een film die menig jonge kijker in vervoering zal brengen in de bioscoop en waar het avontuur met een duister randje voor de jongere kijkers best wel spannend zal zijn. Daarbij is het onderliggende thema van acceptatie ook al zijn de dingen misschien niet perfect toch wel iets wat elke ouder aan diens kinderen wil meegeven.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar