Site pictogram Movie Addicts

Review Scouts Guide to the Zombie Apocalypse

Untitled(14)

Er ging al een tijd een gerucht over een zombiefilm met woudlopers en toen de casting bekend werd met een Tye Sheridan en Davis Koshner in de hoofdrollen werd ik al best enthousiast en na het zien van de eerste teaser was direct duidelijk wat voor een film dit zou gaan worden. Toen bekend werd dat deze tijdens de Halloween Horror Show werd vertoond groeide mijn enthousiasme nog meer.

Scouts Guide to the Zombie Apocalypse verteld het verhaal van drie vrienden die al jaren bij de scouts zitten. Ben (Tye Sheridan) en Carter (Logan Miller) willen echter al een tijd stoppen daar het niet bepaald populair is om bij de scouts te zitten. Terwijl zij zich klaarmaken voor de avond dat Augie (Joey Morgan) zijn adelaars badge krijgt gebeurd er bij een onderzoekscentrum, niet ver van hun woonplaats, iets vreselijks. Terwijl Ben en Carter ’s nachts weg willen sluipen naar een geheim feest worden ze betrapt en krijgen ze ruzie met Augie. Eenmaal in het stadje komen ze al snel tot de conclusie dat er iets heel erg mis is in hun stad. Samen met de sexy serveerster en highschool dropout Denise (Sarah Dumont) moeten de scouts zien te overleven en de bezoekers van een illegaal feestje te redden.

Scouts Guide to the Zombie doet vanaf moment een niet moeilijk over wat de makers willen bereiken met het verhaal en dat is het publiek vermaken met humor over puberale tieners die hun identiteit nog moeten uitvinden. Zonder hier te diep op in te gaan, maar met veel vaak flauwe en aanstekelijke humor. Tel daarbij veel zombies op met lekker overdreven actie en gore. Het enige wat de makers kwalijk genomen kan worden is dat er feitelijk te weinig met het Scout gegeven gedaan is. Daarbij zullen critici waarschijnlijk vallen over te weinig diepgang in het verhaal en de puberale humor, maar eerlijk is eerlijk met een titel als Scouts Guide to the Zombie kun je geen diepgaand verhaal verwachten, maar simpel vermaak. Het thema vriendschap is misschien wel het meest diepgaande wat de film te bieden heeft. En net wanneer je als kijker denkt dit gaat te lang duren schiet de film in een hogere versnelling, om in een sneltreinvaart richting de finale te gaan. Scouts Guide to the Zombie Apocalypse levert precies dat, met leuke en sympathieke jongens en een stoere chick in de hoofdrol, welke allen op hun plaats zijn in deze film.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar