Site pictogram Movie Addicts

Review Scream Queens seizoen 1

red-devil-scream-queens-fox

Scream Queens is een titel dat gedragen werd door hoofdrolspeelsters uit slasherfilms en een van de bekendste, wie ook een carrière daarbuiten heeft opgebouwd, was Jamie Lee Curtis. Des de leuker is het dat uitgerekend zij een hoofdrol speelt in deze serie, waar zij zelfs een Golden Globe nominatie voor binnensleepte.

Scream Queens speelt zich af op Wallace Univercity. waar rector Cathy Munsch (Jamie Lee Curtis) de scepter zwaait en Kappa Kappa Tau een van de beruchtste studentenhuizen is. 18 jaar geleden was het dit huis waar een gruwelijk gebeurtenis plaatsvond en een van de leden tijdens een feest beviel van een baby om niet veel later in bad te sterven. Nu 18 jaar later zwaait Chanel#1 (Emma Roberts) de scepter in dit huis gevuld met oppervlakkige rijkeluiskinderen. Rector Munsch verandert de regels voor het huis, waardoor ze iedereen moeten aannemen die lid wilt worden van de vereniging. Het gaat echter al snel mis wanneer zowel leden als niet leden het loodje leggen aan de hand van de Red Devil killer. Aspirant Grace wiens moeder ook lid was van Kappa Kappa Tau en aanwezig was op de vervloekte avond, gaat op onderzoek uit waarbij al snel duidelijk wordt dat iedereen de moordenaar kan zijn, maar ook dat niemand veilig is voor de moordenaar of de stupiditeit van de Chanels.

Scream Queens is een komische slasher met een zeer hoog Whodunit gehalte. Het ultra hippe en snelle taalgebruik moet voor de nodige humor zorgen, maar weet op den duur ook op de zenuwen te werken. Net als de stupiditeit van een handvol karakters waarbij gezegd moet worden dat de makers wel van volhouden weten, want een paar van de meest hardnekkig achterlijke figuren weten het, hoe onverklaarbaar ook, bijzonder lang vol te houden. Grootste probleem, waardoor het irritatie niveau te vaak wordt overschreden, is dat de opzet van deze serie zich meer leent voor een film van anderhalf uur in plaats van een serie bestaand uit 13 afleveringen, waardoor het allemaal veel te langdradig wordt. Het is dankzij hoofdrolspeelsters Emma Roberts, Jamie Lee Curtis en Skyler Samuels te danken dat de serie, ondanks het af en toe overschrijden van het irritatiegrens bij het vooral hip willen zijn, wel af te zien is. Ook is het kostuum van the Red Devil er een die tot de verbeelding spreekt. De bodycount liegt er ook niet om in deze serie, welke af en toe zeer bloederig uit de hoek komt. Het zijn echter de overdreven veel plotwendingen en het stompzinnige karakter van een aantal bijrollen waardoor de serie niet verder komt dan het hier en daar opwekken van een glimlach. En wat mee leven betreft gun je tegen het einde van de serie iedereen eigenlijk een gruwelijk en bloederig einde zodat een vervolg eventueel uitblijft. Dit is echter niet het geval, want het vervolg is inmiddels aangekondigd. Hopelijk zullen de makers hun neiging om schreeuwerig hip over te komen kunnen onderdrukken en gewoon met een komische slasher op de proppen komen.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar