Site pictogram Movie Addicts

Review Shadow in the Clouds

Shadow in the Clouds (Nu te zien bij Film1)

Vanaf 1 Januari is de mysterieuze actiefilm Shadow in the clouds te zien waarin we Chloë Grace Moretz wederom als een kick-ass leading lady mogen aanschouwen temidden van de 2de wereldoorlog.

Maud Garrett moet last minute mee met een gewapende transportvliegtuig. iets waar de bemanning alles behalve blij mee is. Daarbij draagt zij een mysterieus en uiterst geheime pakketje mee. Tijdens de vlucht Merkt Maud dat er iets vreemds zich voortbeweegt op het vliegtuig, iets wat bezig is het vliegtuig te saboteren. Maud moet eerst de overige soldaten zien te overtuigen terwijl het vliegtuig ook nog wordt bestookt door vijandelijke vliegtuigen. Het wordt een vlucht op leven en dood waarbij Maud strijd voor meer dan alleen haar eigen leven.

Vanaf de opening is duidelijk dat de makers niet gaan voor een serieuze oorlogsfilm met dito boodschap. Waar ze wel voor gaan? Voor nog geen anderhalf uur van een rollercoaster waarbij Chloë Grace Moretz een power vrouw neerzet welke zich staande moet houden in de macho mannenwereld van het leger. Met name aan het begin ligt dit er heerlijk bovenop wanneer de mannen los gaan over hoe ‘aantrekkelijk’ de last minute passagier is onbewust dat zij alles mee kan luisteren. De makers gan echter al snel over op een hogere versnelling waarin de spanning wordt opgevoerd met de nodige verrassingen die daarbij komen. Nu zal zeker niet iedereen deze voor zoete koek slikken, maar dan neem je het geheel misschien te serieus. De wijze waarop de hoofdpersoon over het toestel beweegr geeft eigenlijk al weer hoe ongelooflijk dit geheel is. Chloë Grace Moretz neemt het voortouw en overtuigd als de heldin. Ze blijkt minstens zo hard en te kunnen vloeken als tijdens de Kick-Ass films. Daarbij dienen de mannen vooral als slachtvee met dito inhoud. De effecten er nog redelijk uit en het wezen is best leuk ontworpen. Shadow in the Clouds is qua productie misschien niet de sterkste film vergeleken met al die andere female leaded actiefilms, maar deze weet misschien het beste wat het moet doen en slaagt daar met vlag en wimpel in. Heerlijk popcorn vermaak met een feministisch sausje welke nergens stoort.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar