Site pictogram Movie Addicts

Review Shazam!

Review Shazam!

Na een lange dag op Dutch Comic Con was het dan zover een speciale voorpremière van Shazam! Toch wel de ultieme afsluiter van een comic weekend.

Billy Batson zwerft al jaren rond in het pleegouder circuit en is langzamerhand toe aan zijn laatste kans voordat hij als hopeloos bestempeld wordt. Bij zijn nieuwe gezin kan hij het goed vinden met Freddy Freeman welke vaak We hebben allemaal een superheld in ons. Het vereist alleen wat magie om het eruit te halen. In heet slachtoffer is van pesterijen. Wanneer Billy het voor hem opneemt moet hij zelf op de vlucht maar komt daardoor in aanraking met een tovenaar welke hem de gave schenkt om in een superheld te veranderen. Maar wat doet een tienerjongen met superkrachten? Wat elke tiener zou doen met superkrachten: er veel plezier mee maken! Kan hij vliegen? Heeft hij röntgenogen? Kan hij bliksem uit zijn handen laten schieten? Kan hij zijn proefwerken op school overslaan? Shazam gaat op zoek naar de grenzen van zijn krachten met de roekeloosheid van een kind. Maar hij zal deze krachten snel moeten beheersen om de dodelijke krachten van het kwaad te bestrijden die worden beheerst door Dr. Thaddeus Sivana (Mark Strong).

Billy Batson wordt gespeeld door Asher Angel. Billy Batson is een wees die al bij veel pleeggezinnen heeft gezeten. Hij krijgt dan ook nog 1 kans om zich te dragen en het vol te houden bij een gezin. Hij speelt de rol met overtuiging en hij lijkt dan ook te genieten om een tiener te mogen spelen met kwajongens streken. Shazam wordt gespeeld door Zachary Levi, die kennen we uiteraard al van een aantal komische rollen. Ook hier krijgt hij de lachers weer op zijn hand met flauwe grappen vanuit het oogpunt van een tiener. Daardoor merk je ook dat, ondanks dat hij er volwassen uit ziet, het van binnen toch echt nog een kind is. Hij lijkt echt op te gaan in zijn rol als tiener in een volwassen lichaam en straalt dit ook uit. Mark Strong speelt de schurk Doctor Thaddeus Sivana. Doctor Sivana is niet echt een doorgewinterde schurk en in de film komt zijn verleden ook aan bod. Hier wordt mooi aandacht aangegeven waardoor Mark Strong hier meer mee kan dan een standaard cliché schurk  te spelen.

Er zijn natuurlijk al een aantal superhelden films waar veel humor in voor komt, maar dat zien we vaak niet bij de DC comic verfilmingen. Dat met Shazam! Eindelijk een andere wordt ingeslagen is wel een leuke en aangename verrassing. Shazam! is een leuke actie komedie boordevol  vol humor en flauwe grappen die iedereen aan het lachen maakt. Ze schromen zich niet om andere DC-comics op de hak te nemen. Ik heb enorm genoten van deze film en mijn tip, blijf zitten tot na de aftiteling.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar