Site pictogram Movie Addicts

Review Silk Road (Nu te zien op Apple +, Google Play, Rakuten, Ziggo, Pathe Thuis en Videoland)

Review Silk Road (Nu te zien op Apple +, Google Play, Rakuten, Ziggo, Pathe Thuis en Videoland)

De heropening van de bioscopen komt zo langzaamaan steeds meer in zicht, maar er komen nog steeds nieuwe, veelal kleinere titels uit op de verschillende VOD kanalen. We hebben er in korte tijd een paar gezien welke niet werden aangeboden op de streamingsdiensten zoals Amazon, Disney of Netflix. Vanaf 19 mei is Silk Road te zien op Apple +, Google Play, Rakuten, Ziggo, Pathe Thuis en Videoland.

Ross is een ambitieuze jongen met maar een doel, hij wil de wereld veranderen. Hij komt op het lumineuze idee om site te maken welke het mogelijk maakt om drugs te verhandelen zonder dat dit te traceren is door de politie. Wat begint als een mooie onderneming waarbij Ross iets unieks op de kaart heeft gezet verandert al snel in iets duisters wanneer hij de grip op zijn leven begint kwijt te raken en de DEA echt op hem begint te jagen.

Silk Road is geen waargebeurd verhaal, maar wel gebaseerd en geïnspireerd op waargebeurde feiten. Dat maakt het verhaal ook direct een stuk interessanter. Nick Robinson weet zich al een aantal jaren te onderscheiden met zeer gevarieerde Young Adult/ Late Teenage rollen waarbij hij telkens toch weer wat anders laat zien. Zo ook in Silk Road waarbij zijn karakter vooral als zoekend omschreven kan worden. Zelfs met een succesvol bedrijf en een leuke vriendin weet hij toch geen rust in zijn kont te krijgen met alle gevolgen van dien. Nick weet met zijn jongensachtige charme de sympathie van de kijker te winnen al is hij in feite steeds fouter bezig. Daar tegen over staat DEA agent Rick Bowden, een sterke rauwe rol van Jason Clarke. Rick is als DEA agent op een zijspoor gezet en moet zich vooral met Cyberzaken bezig houden. Deze rol is Jason Clarke op het lijf geschreven. Een agent welke het nog op de ouderwetse manier wilt doen en de slag in technologie volledig gemist heeft. Het verhaal kent in de basis weinig verrassingen en de acteurs doen allemaal hun ding. Het grootste probleem is echter dat de film daardoor nergens echt spannend of dramatisch wordt. De jacht komt nooit echt tot leven en is ook veel te snel voorbij. De persoonlijke impact is ook maar matig voelbaar waardoor Silk Road ondanks zijn potentie en inspiratie meer dertien in dozijn is geworden dan mischien had gehoeven.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar