Site pictogram Movie Addicts

Review Slate (te zien tijdens Imagine)

Review Slate (te zien tijdens Imagine)

Imagine staat niet alleen vanwege horror en science fiction hoog op mijn lijst om jaarlijks een bezoek aan te brengen. Nee, de Aziatische films kunnen mij ook vaak bekoren. Rurouni Kenshin was ooit een van de titels welke dat jaar zeer hoog op mijn lijstje eindigde en ik hoopte dat de laatste 2 delen welke dit jaar uitkomen misschien nog op tijd zouden komen voor een vertoning tijdens Imagine, maar helaas. Daarvoor in de plaats zag ik Slate, een actie avonturen film over een vrouw welke een heldin wil worden en in een paralelle universum haar kans gaat krijgen.

Yoen-hee is als wees opgegroeid met maar een doel voor ogen belangrijk zijn in de wereld en uitgroeien tot een heldin. Zij probeert nu aan de bak te komen als actieheld in films, maar moet het doen met een rol als stunt dubbel. Eenmaal aangekomen op de locatie waar gefilmd moet worden gebeurd er iets vreemds. Yeon-hee wordt door dorps bewoners aangezien voor een held met een magisch zwaard. Yeon-hee is belanfd in een alternatieve wereld waar zwaardvechten en magie nog tot de dagelijkse gang van zaken behoren. Zal zij hier haar doel weten te bereiken en uitgroeien tot een echte heldin?

Na 2 horrorfilms was het tijd voor wat anders en na het zien van de trailer besloot ik voor Slate te gaan. Een mix van allemaal genres aangezien er humor, avontuur en science fiction aan dit martial arts verhaal is toegevoegd. Daarbij hebben de makers ook nog een boodschap in dit verhaal verwerkt. Van alles wat eigenlijk en dat brengt natuurlijk ook risico’s met zich mee, want komt alles wel even goed uit de verf? Door de manier hoe Ji-hye Ahn de hoofdrol vertolkt komt het geheel redelijk licht over en werkt de satire zelfs aanstekelijk. Ook het stukje science fiction en fantasie rondom de parallelle wereld is leuk bedacht en uitgewerkt. Zeker als je bedenkt dat de makers het geheel klein hebben gehouden met een klein dorpje en een soort afgelegen bunker waar het verhaal zich afspeelt. Ook de persoonlijke ontwikkeling van de hoofdpersoon werkt goed. Met name de manier hoe zij geconfronteerd wordt met de demonen uit haar verleden en hoe hiermee omgaat. Dit overtuigd ook dankzij de vertolking van hoofdrolspeelster Ji-hye Ahn welke duidelijk laat zien van meerdere markten thuis te zijn. Van iemand welke eerst bij wijze van spreken het heldendom opeist omdat ze een heldin wilt zijn om er vervolgens achter te komen wat het daadwerkelijk inhoud om een held te zijn. Het enige minpunt, en dat kan aan mij persoonlijk liggen, waren de (zwaard)vechtscenes welke niet bepaald vernieuwend of hoogstaand op mij overkwamen. Aan de andere kant was dit niet zozeer de selling point van deze film. De echte actieliefhebber zal misschien niet onder de indruk raken van deze film, maar kan je een fantasierijke avonturenfilm waarderen waar een stukje persoonlijke ontwikkeling en geslaagde satire in verwerkt zit dan zit je met Slate goed.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar