Site pictogram Movie Addicts

Review Slither

slither_1_10_26_12

Van de makers van de remake van Dawn of the Dead en James Gun aan het roer. James Gun, ja inderdaad de man achter Guardians of the Galaxy heeft ook zijn strepen verdiend met horrorfilms, net zoals bijna elke zelf respecterende en geslaagde regisseur van nu trouwens.

In een klein plaatsje stort er een meteoriet neer, wat er echter in huist zorgt voor grote problemen. Wanneer de rijke, maar lompe …. geïnfecteerd raakt heeft hij nog maar trek in een ding en dat is vlees. Helaas is dit niet het grootste probleem voor zijn vrouw, de politie en de andere bewoners van het stadje. Wanneer er een grote groep slakken uitbreekt, welke de bewoners infecteert en in zombies veranderen moeten de paar overlevende proberen de invasie te voorkomen tegenover een grote overmacht.

Waar Dawn of the Dead best serieus was is Slither regelrechte pulp, maar wel een vermakelijke en bij vlagen zeer ranzige pulp. De cast weet ook heel goed raad met het materiaal want het plezier straalt ervan af en de humor is lekker flauw en scherp tegelijk. Het verhaal is op zich vrij simpel, maar neemt zichzelf ook nergens serieus dat houdt in dat de film ook niet zozeer zenuwslopend spannend wordt, op een paar momenten na. De special effecten en met name de make-up en visuele effecten zien er behoorlijk uit en verhogen daarmee het gore gehalte van deze film. Wie nu The Guardians of the Galaxy gezien heeft herkent ook duidelijk de stijl van regisseur James Gunn. Wiens talent is om komische elementen met spanning en avontuur te combineren hier al zeer duidelijk was. Elizabeth Banks was destijds nog minder bekend als leading woman maar bewijst een uitstekend lady in distress te zijn welke ook nog eens van zich af kan bijten. Nathan Fillion had al een aardige reputatie opgebouwd en zijn rol als de ietwat klungelige hoofdinspecteur is hem dan ook op het lijf geschreven. Michael Rooker welke we ook terugzagen in Guardians speelt weer een heerlijke bullebak zoals we hem vaker hebben zien spelen. Slither is daarmee niet voor tere zieltjes, maar voor wie ervan houdt zal zeer veel lol beleven aan deze zeer vermakelijke en gory alien invasion film.

Slither is ook verkrijgbaar bij

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar