Site pictogram Movie Addicts

Review Slow West

SLOW-WEST_web_2(1)

Michael Fassbender is op dit moment een van de acteurs die eigenlijk niets fout kan doen en waarvan we de komende tijd nog veel gaan horen en zien (o.a. MacBeth, Steve Jobs, X-Men: Apocalypse)

Slow West verteld het verhaal van de schotse jongen Jay Cavendish (Kodi Smit-McPhee), die op zoek is naar zijn grote liefde Rose (Caren Pistorius). Deze is samen met haar vader op de vlucht geslagen nadat zij voor moord gezocht worden in hun thuisland. Op zijn zoektocht komt Jay een cowboy tegen genaamd Silas (Michael Fassbender), deze biedt aan hem te begeleiden in zijn tocht naar het westen. Wat Jay nog niet weet is dat Rose en haar vader ook in Amerika worden gezocht en dat de beloning zeer aanlokkelijk is voor vele outlaws.

Slow West doet zijn naam eigenlijk geen eer aan, want het tempo van deze aparte western ligt eigenlijk heel hoog. Dat moet ook wel, want hoewel het verhaal redelijk simpel is, is de speelduur van ruim 80 minuten natuurlijk ook aan de korte kant. De korte speelduur was voor mij de enige minpunt. Michael Fassbender is wederom onnavolgbaar als Silas, die, met een dubbele agenda, duidelijk gehard is door het bestaan in het Wilde Westen. Een grote pluim voor Kodi Smith-McPhee dat hij zich niet laat wegspelen door Michael Fassbender. Zijn naïeve Jay is de likeable figuur in het geheel, die, naarmate het verhaal vordert, toch meegesleurd wordt in het harde en ongenadige bestaan van het wilde westen. De opbouw is, ondanks het hoge tempo, heel rustig en de makers hebben er voor gekozen niet al teveel zijwegen te bewandelen. Dit is in het geval van het karakter Silas wel een beetje jammer, maar aan de andere kant zit het verder goed met het verhaal en zijn karakters. De film is vanaf moment één vermakelijk, waarbij af en toe een apart en morbide gevoel in door sijpelt. Een aanrader voor western liefhebbers, maar ook de niet liefhebbers zullen zich zeker kunnen vermaken met deze kleine, maar o zo, vermakelijke film.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar