Site pictogram Movie Addicts

Review Solo: A Star Wars Story

Review Solo: A Star Wars Story

Solo: A Star Wars story is de 3de spin off in de Star Wars reeks, na de Ewok films en Rogue One. Echt soepel ging het niet allemaal met een regisseurs wissel tijdens het draaien, meerdere scriptwijzigingen en verhalen dat hoofdrolspeler Alden Ehrenreich acteerlessen moest nemen om overtuigender een jonge Han (Harrison Ford) Solo te spelen.

Het verhaal draait dit keer om Han Solo zijn leven voor de Star Wars films. Na een reeks duistere gebeurtenissen in de criminele onderwereld waarbij duidelijk wordt hoe Han Solo aan zijn Imago van roekeloze smokkelaar is gekomen. Tijdens dit avontuur raakt Han Solo bevriend met Chewbacca welke uitgroeide tot zijn meest trouwe metgezel en ontmoet hij de beruchte gokker Lando Calrissian. Samen gaan ze op een reis die uiteindelijk bepalend zal zijn voor het leven van een van de meest iconische helden uit de Star Wars Saga.

Met de actie in de film had iets meer verwacht dit komt voornamelijk omdat ik de oude Star Wars gevechten wat mis. Alden Ehrenreich speelt Han solo de smokkelaar van de bende hij werkt graag alleen maar op een gegeven moment komt hij in aanraking met de Wookie Chewbacca. Hij gaat goed op in zijn rol en de wisselwerking met Chewbacca werkt goed, maar ik vond hem toch wel iets minder dan Harrison Ford want deze wist wel wat meer humor te brengen. Een nieuwe Star Wars film en dus ook een nieuwe robot, dit keer heet deze L3-37 en wordt gespeeld door Phoebe Waller Bridge deze actrice komt mij niet heel erg bekend voor. Zij speelt een redelijk irritante robot L3-37 welke wel wat humor brengt door diens onhandige gedrag waarbij duidelijk wordt dat deze regelmatig niet weet wat die doet. Donald Glover speelt Lando Calrissian en hij wist goed te overtuigen en doorstaat daarmee de onvermijdelijke vergelijking  de originele Lando gespeeld door Billy Dee Williams. Emilia Clark speel Qi’ra een nieuw personage in de film ze weet wat ze doet voegt een gezonde dosis humor toe wat veel mensen aan het lachen maakt en niet in de laatste plaats zij zelf. Woody Harrelson speelt Beckett leider van het stel hij weet de humor erin toe te voegen zoals we dat van hem kennen. Chewbacca wordt in dit deel voor het eerst gespeeld door iemand anders dan Peter Mayhew. Joonas Suotamo neemt de honneurs echter uitstekend waar en overtuigd als een iets jongere versie van Chewbacca. Ik vond dat de film wat weinig actie bevatte maar de humor bracht maakte veel goed. Of een vervolg hierop zin heeft weet ik niet, maar een beter script zou dan wel nodig zijn om een betere Star Wars te krijgen na twee toch iets mindere films.  Het teasen van een oude vijand zou inhouden dat een vervolg er wel moet gaan komen. Verder miste ik gewoon de light sabers welke voor mij eigenlijk in elke Star Wars thuis horen. Al met al een vermakelijke film waarbij de voorgeschiedenis de film mogelijk teveel schade heeft gedaan.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar