Site pictogram Movie Addicts

Review Spenser Confidential (Nu te zien op Netflix)

Review Spenser Confidential (Nu te zien op Netflix)

Netflix weet steeds meer Hollywood sterren naar hun producties te trekken en met Spenser Confidential is het de beurt aan Mark Wahlberg. Samen met zijn bijna vaste regisseur Peter Berg hebben ze nu een actie-komedie afgeleverd in plaats van het over het algemene actie drama waar ze normaal mee kwamen.

Spenser wordt na 5 jaar vrij gelaten nadat hij als agent zijn meerdere in elkaar had geslagen. Hij wil het politie leven achter zich laten en een nieuw bestaan als vrachtwagenchauffeur opbouwen. Wanneer er echter in korte tijd 2 agenten dood worden gevonden waarvan 1 de corrupte smeris welke hij destijds in elkaar geslagen had besluit hij toch op onderzoek uit te gaan. Samen met zijn nieuwe opgedrongen kamergenoot Hawk duiken ze in de wereld van corrupte smerissen met alle gevolgen van dien.

Spenser Confidential presenteert zich als een buddy-cop film en toegegeven Mark Wahlberg en Winston Duke delen een leuke chemie met z’n twee. Het verhaal daar en tegen geeft hun veel te weinig buddy tijd waardoor dit maar matig uit de verf komt. Ook de bijrollen komen er matig vanaf en dat is zonde zeker als Oscar winnaar Alan Arkin tot een van de acteurs behoort. Spenser Confidential zal zeker niet te boek gaan als de beste samenwerking tussen regisseur Peter Berg en Mark Wahlberg ( hun 5de samenwerking in de afgelopen 7 jaar). Wat de film wel doet is voldoende vermaak bieden. Ondanks een niet goed doorgedacht script lijkt de cast wel lekker in hun vel te zitten en straalt de film voldoende lol uit. De actie is niet noemenswaardig spectaculair, maar dat had ook niet gepast in deze setting. Het meest jammere is datbuiten de dik aangezette accenten van Mark Wahlberg en tegenspeelster Iliza Shlesinger er verder weinig echte aandacht is voor Boston iets wat in veel andere series en films beter is gedaan en zorgt voor rauwheid en/of humor. Spenser Confidential is wat dat betreft een perfect Netflix titel want dit soort films kijk ik het liefst thuis in plaats van in de bioscoop.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar