Site pictogram Movie Addicts

Review Star Trek: Beyond

star_trek_beyond_02036066_st_8_s-low(1)

We zijn alweer bij het derde deel uit de reboot serie aangekomen en na het zien van de vorige 2 delen afgelopen werd ik eigenlijk alleen maar enthousiaster. Natuurlijk kwam deze film ook al in het nieuws door andere randzaken. Zoals het uitkomen dat Luitenant Sulu homo is in de film (wat zeer verrassend de originele acteur George Takei tegen de borst stuitten) en het tragische nieuws dat acteur Anton Yelchin door een raar ongeluk om het leven is gekomen.

In Star Trek Beyond is de Enterprise inmiddels 3 jaar onderweg voor hun vijf jarige missie en de tijd in de ruimte begint bij velen wel te vreten, ook bij captain Kirk. Eenmaal aangekomen bij een grote federatie planeet om voorraden in te slaan krijgt de federatie een noodoproep van een schip uit het nevelgebied. Het nevelgebied waar het moeilijk door te komen is, is voor de federatie een groot mysterie. De Enterprise is het ideale schip om zich door het nevel gebied te begeven en zo trekt James T Kirk er samen met zijn bemanning erop uit voor een reddingsmissie. Wat ze echter tegenkomen zal de gehele bemanning op de proef stellen.

Zoals eerder gezegd is er nogal wat gebeurd en te doen geweest om deze film. Naast het tragische overlijden van Anton Yelchin was afgelopen jaar ook Leonard Nimoy (de originele Spock) overleden en de film is dan ook uiteraard opgedragen aan beide mannen. Maar genoeg daarover er is namelijk genoeg te vertellen over de film welke zoals gezegd voorafgegaan is door 2 sterke delen. Met Justin Lin(o.a. 4 Fast&Furious films) op de regiestoel en Simon Pegg welke meegeschreven heeft aan het script verwacht je een flitsende en humoristische derde deel. In zekere mate klopt dit ook wel, maar dit gaat nergens ten kostte van de spanning en het avontuur waar de Star Trek films om bekend staan. De crew Met Chris Pine voorop schittert weer zoals we van ze gewend zijn. Hierbij heeft Karl Urban een grotere en komischere rol als McCoy aka Bones, iets wat hem duidelijk goed afgaat. Ook Simon Pegg weet te schitteren als Scotty met zijn op en top aangedikte schotse accent en zijn èèn tweetjes met Sofia Boutella als Jaylah. Sofia Boutella wordt sowieso een actrice om in de gaten te houden na haar sterke bijrol in als dodelijke killer in Kingsman weet zij nu ook weer te overtuigen. Velen waren bang dat Justin Lin van de film een soort Fast en Furious in de ruimte zou maken, maar niets is minder waar. Ook Beyond is weer een echte Star Trek film waarbij de vaste cast weer overtuigd en Idris Elba een sterke schurkenrol toevoegt aan zijn al indrukwekkende C.V.. Het is achteraf alleen jammer dat Anton Yelchin zijn rol in deze film niet groter was aangezien dit zijn laatste grote wapenfeit zal zijn. Het verhaal weet ondanks een paar onlogische acties en iets te makkelijk geserveerde wendingen te overtuigen. Dit komt mede omdat het verhaal als een trein voorbij raast. In een tijd waarbij een flink aantal groots opgezette films tegenvallen, weet Star Trek Beyond van begin tot het eind te overtuigen. Een film vol actie, avontuur, humor en een verrassend knallende soundtrack oftewel een echte summerblockbuster die ook geschikt voor niet Star Trek fans.

 

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar