Site pictogram Movie Addicts

Review Star Wars IV A New Hope

r3nfhxfxyhgecb1pmhu6(1)

Met the Force Awakens die bijna uitkomt zijn we uiteraard ook even terug gaan kijken naar alle vorige delen. Uiteraard was ik voorbereid op de knulligheid van episode 1 The Phantom Menace, welke na al die jaren niet aan kracht gewonnen heeft, maar het meest bang was ik dat Star Wars IV A New Hope zwaar zou teleurstellen, de laatste keer dat ik deze zag was toch alweer meer dan 10 jaar geleden (shame on me).

A New Hope start wanneer Prinses Leia gevangen wordt genomen door Darth Vader, op verdenking van het in het bezit hebben van geheime plannen van de zo gevreesde Death Star. Zij weet 2 robots te laten ontsnappen om contact te leggen met een van de laatste Jedi Obi-Wan Kenobi. De robots komen echter in handen van Luke Skywalker, een weesjongen die op de woestijn planeet Tatooine leeft bij bij zijn oom en tante. Daar komt Luke snel in contact met Obi-Wan Kenobi, welke in hem een toekomstige Jedi ziet. Luke en Obi-Wan weten te ontsnappen met behulp van smokkelaar Han Solo en de Wookie Chewbacca en raken zo verzeild in de strijd van de rebellen tegen het keizerrijk.

Oh wat was ik bang dat na zoveel jaar het terugkijken van de eerste Star Wars film het tegen zou vallen, maar mijn angst was ongegrond. Tuurlijk zijn de oude delen, dankzij wat oppoetsbeurten, met hun tijd meegegaan. Maar na het teleurstellende The Phantom Menace twijfelde ik toch sterk aan de kunst van George Lucas, die van origine alleen het eerste deel regisseerde. Ondanks dat, qua karakterontwikkeling, er wel wat aan te merken valt aan deze film loopt het geheel als een trein en maken de acteurs en de settings het dat je meegesleurd wordt in een galaxy far far away. Het avontuur spat van het scherm en de onderlinge chemie tussen de acteurs werkte uitstekend. Daarbij wist George Lucas met Darth Vader een van de meest iconische filmschurken aller tijden te creëren, wie de indrukwekkende stem van James Earl Jones meekreeg. De aandacht voor de visuele effecten, de props en de make-up effecten zijn fantastisch. Nee, Star Wars staat na bijna 40 jaar(!!!) nog steeds als een huis en vol goede moed gaan we dan ook verder met aftellen naar The Force Awakens!!!

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar