Site pictogram Movie Addicts

Review Tag (Nu in de bioscoop)

Review Tag (Nu in de bioscoop)

In Tag maken we kennis met Hoagie (Ed Helms), Chilli (Jake Johnson) Bob (John Hamm), Sable (Hannibal Buress) en Jerry (Jeremy Renner). Voor 30 jaar, één maand per jaar, speelt deze vriendengroep tikkertje ‘tag’. We stoppen niet met spelen omdat we ouder worden, we worden ouder omdat we stoppen met spelen, is hun motto. Ze wonen niet meer bij elkaar om de hoek en daardoor is het verrassingselement altijd groots en ben je nooit goed op de hoogte wie de tikker is. In die 30 jaar is Jerry nog nooit getikt en dus tot nu toe onverslaanbaar. Wanneer de vrienden er achter komen dat Jerry op het punt staat te gaan trouwen zien zij dit als uitgelezen kans om hier Jerry proberen te tikken, maar of ze dit ook gaat lukken?? En met welke
gevolgen gaan zij de “strijd” aan om dit voor elkaar te krijgen.

Jeremy Renner gaat helemaal op in zijn rol en is ook zichtbaar aan het genieten. Kosten noch moeite wordt bespaard om maar niet getikt te worden. En stiekem zie je dat de trucjes en trainingen uit de Marvel en Bourne films erg goed van pas komen. Jake Johnson is de vriend die altijd maar stoned is, in bijna elke situatie heeft ie wel een blowtje in zijn hand of mond. Maar dat maakt zijn personage op een of andere manier net even leuker. Zijn hele overkomen en uiterlijk passen hier bij. Ik heb ook regelmatig om zijn acties en uitspraken moeten lachen. John Hamm is een zakenman en zit net in een belangrijk gesprek over een artikel dat geplaatst gaat worden over hem en zijn bedrijf, wanneer hij getikt wordt. De vrouw in kwestie, Rebecca gespeeld door Annabelle Wallis, wilt hier het fijne van weten en gaat mee op pad om hier over te kunnen schrijven. Hannibal Buress heeft misschien wel de droogste humor van allemaal en als je daar niet van bent of even niet oplet dan kan het zo zijn dat je zijn grappen mist. Ik heb regelmatig om hem moeten lachen en hij paste ook echt bij de andere 4 heren. Ed Helms lijkt een beetje de leider van het zooitje ongeregeld en gaat dan ook helemaal op in zijn rol. Hij lijkt het fanatiekste van de groep, maar ik denk dat ze dat stiekem allemaal wel echt zijn. Je merkt wel dat hij het meest zijn best doet om het spel en de traditie voort te blijven zetten. Isla Fisher speelt de vrouw van Hoagie (Ed Helms). Zij mag niet mee doen met tikkertje, want de heren hebben ooit een pact gesloten dat vrouwen niet mee mogen doen, maar ook geen mensen die niet bij de originele 5 horen. Maar toch is zij bloedfanatiek en gaat er vol in. Ik moet zeggen dat mij dat af en toe wel stoorde. Na de 3de uitbarsting had ik wel zoiets, ja ja nu weten we het wel. Je wilt erbij horen en je bent fanatiek, NEXT!!

Ondanks dat er in het echt een leeftijdsverschil zit tussen alle heren valt dat tijdens de film niet op. Je ziet het natuurlijk wel, maar in hun doen en laten viel dit voor mij echt wel weg. De heren hebben een goede klik en je ziet ze dan van tijd tot tijd echt genieten van de film en alles eromheen. Deze film is gebaseerd op ware feiten, al mag ik hopen dat sommige situaties wel verzonnen en/of aangedikt zijn. Jeremy Renner gaat af en toe best wel ver om niet getikt te worden, maar daardoor kreeg je ook wel de meest leuke scènes. Door het feit dat de film gebaseerd is op waargebeurde feiten kijk je er ook wel met een ander oog naar en vind ik het geweldig dat er dus een groep vrienden is die dit al 30 jaar doen! De groep is in het echt wel groter dan 5 personen (aan het einde van de film zie je filmpjes en foto’s van de echte groep waar op de film gebaseerd is), en dat maakt het denk ik nog leuker en spannender om te weten wie op dat moment de tikker is.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar