Site pictogram Movie Addicts

Review Tak3n

tak3n-banner

 

Na de 2 grote successen, Taken en Taken 2, kon deel 3 eigenlijk niet uitblijven.

In dit deel wordt Lenore St. John (Famke Janssen) vermoord en wijst alles er op dat haar ex man Bryan Mills (Liam Neeson) het heeft gedaan. Hij weet te ontsnappen aan de politie onder leiding van Franck Dotzler (Forest Whitaker) en begint zijn eigen zoektocht naar de echte dader met de politie op zijn hielen.

 

Een deel 3 die na de 2 grote successen niet uit kon blijven, maar naar mijn mening uit had mogen blijven. Een jammerlijke film die zoveel beter had kunnen zijn. De begin scene van de film is slecht geacteerd en komt meteen niet goed over. Er zitten vrij veel fouten in de film bijv. Lenore en Stuart St. John zijn ineens bij elkaar terwijl die in deel 2 uit elkaar waren, de wond van Lenore in haar nek is in het mortuarium ineens een mooi rood litteken zonder hechtingen (best knap een helende huid na je dood), Liam Neeson wordt achterna gerend door een agent van max 30 jaar en die haalt hem niet in. Ik snap dat Liam Neeson veel traint voor deze film, maar je kunt me niet wijs maken dat een man van in de 60, hoe fit ook, niet in gehaald wordt door een man van max 30 jaar.

Daarnaast komt de Russische maffia weer eens aanbod, hebben we daar de laatste tijd niet al genoeg films over gehad?? En hebben ze hier een niet heel erg indrukwekkende maffia baas voor gecast. Helemaal als je gaat vergelijken met de andere films waar de Russische maffia ook in voorkomt. Sam Spruell speelt de Russische maffiabaas Oleg Malankov, maar voor mijn gevoel niet heel overtuigt. Hij komt eerder over als een sulletje en iemand die vooral geen overwicht heeft of kan hebben op mensen.

Liam Neeson speelt natuurlijk weer overtuigt, maar ik heb ook het idee dat hoe slecht een film ook in elkaar zit hij altijd goed acteert. Er komt weer goed naar voren dat zijn dochter Kim (Maggie Grace) de opvoeding van haar vader heeft mee gekregen. Zij weet goed met bepaalde situaties om te gaan en ze hebben vaak maar een half woord nodig om elkaar te begrijpen. Voor Stuart St. John hebben ze een andere acteur gebruikt dan die in deel 1, dit keer wordt hij gespeeld door Dougray Scott. Dit heeft misschien te maken met de soort rol die er nu gespeeld moest worden en wat hij moest overbrengen aan het publiek.

De film is erg voorspelbaar en je hebt al vrij snel door hoe het in elkaar zit. En ik vind het verhaal ook wel een beetje vergezocht en overtrokken. Toch kijkt de film lekker weg en is het een verstand op nul film, dat verstand op nul kan misschien alleen maar een voordeel zijn haha. Is deze film het waard om te kijken, Ja! Is deze film het waard om in de bioscoop te zien, Nee! Ik zou het zonde vinden als ik hier € 10,- aan had uitgegeven.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar