Site pictogram Movie Addicts

Review Ted 2

Ted2

4 jaar na de wereldwijde hit Ted is daar het onvermijdelijke vervolg. Na het vermakelijke, maar ietwat teleurstellende A Million Ways to Die in the West was is dit de kans voor McFarlane om te bewijzen dat Ted niet zozeer een toevalstreffer was na zijn succesvolle tv werk.

Ted en zijn vriendin zijn al een paar jaar bij elkaar en ondertussen getrouwd, maar het huwelijkse leven is niet wat ze ervan verwachten. Om hun huwelijk te redden komen ze op het idee om hun kinderwens in vervulling te laten gaan, met alle gevolgen van dien. Ted blijkt door de staat niet als een persoon, maar als een ding gezien te worden waardoor adoptie niet kan en nog erger hun huwelijk ongeldig is. Samen met zijn maat John (Mark Wahlberg) en advocate Samantha ‘Sam’ (Amanda Seyfried) zijn ze onderweg om zijn zaak bij een topadvocaat te krijgen en zo zijn rechten terug te krijgen.

Ted 2 gaat lekker vlot van start met heel veel foute en vunzige grappen, echter het verhaal draait nu meer om Ted dan om zijn maat John, gespeeld door Mark Wahlberg. Deze switch in perspectief zit het verhaal in de weg om het simpele feit dat Ted eigenlijk te weinig inhoud heeft om een hele film om te laten draaien. Misschien nog erger is dat de McFarlane vergeet het tempo hoog te houden in het verhaal, wat hierdoor een paar keer echt doodvalt. Mark Wahlberg heeft echt een bijrol in deze film en dat is echt heel jammer, bovendien is de chemie tussen hem en Amanda Seyfried ver te zoeken. En dat terwijl zij eigenlijk der best doet en een leuke toevoeging is. De vriendschapsband tussen Ted en John is eigenlijk het grootste gemis, want dit was de kracht van het eerste deel en komt hier maar matig tot zijn recht. Nu zijn het gewoon twee figuren die van de ene belachelijke situatie in de andere belanden. Gelukkig zijn er weer de terugkeer van een aantal bijrollen wat zorgt voor de nodige komische momenten en samen met veel zeer goed getimede foute grappen redden die de film en maken hem het aanzien waard. Vergeet niet te wachten tot het einde van de aftiteling voor het afsluiten van een grap eerder in de film.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar