Site pictogram Movie Addicts

Review Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem

Review Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem

De Turtles behoren al decennia tot een van de populairste comic/tekenfilm helden. Een echt succesvolle transitie naar het witte doek is er echter nooit geweest. Daar konden Vanilla Ice (90’s) en Michale Bay (10’s) niets aan veranderen. Nu is daar Seth Rogen die maar al te graag aan de slag wilde gaan gaan met dit zooitje ongeregeld en dat weer in de vorm van animatie in plaats van mannen in pakken of louter CGI. Wat dit betekend voor deze nieuwe bioscoopfilm?

Leonardo, Raphael, Donnatello en Michelangelo zijn 4 gemuteerde schildpadden die in de riolen van New York zijn opgevoed door de rat Splinter die een vaderfiguur voor hun is geworden. Meer dan alles zouden zij een normaal leven willen leiden geaccepteerd door de mensen. En laat dat nou net hetgeen zijn wat hun vader Splinter al onmogelijk heeft benoemd. De mens zou hun haten en nog erger zou hun gaan melken. Tijdens hun avonduitstapjes koen ze per ongeluk in aanraking met April O’Neil, een mens die niet bang voor hun is omdat zij haar scooter hebben teruggehaald van een groep gangsters. De Turtles hebben nu het plan om de grootste crimineel van de stad, Super Fly, te vangen zodat zij als helden worden gezien en worden geaccepteerd. maar of dat nu zo een goed idee is?

Een nieuw Turtle verhaal in de bioscoop en dit keer geanimeerd ipv van live action en het moet gezegd worden het is een verademing!!! Ik zou niet zeggen dat de makers hebben afgekeken van Spider-verse films, maar ze hebben zich duidelijk laten inspireren met wat die makers allemaal goed hebben gedaan. Om te beginnen voelt de film aan als een levendige comic inclusief rauwere randjes. De film is niet voor niets 9+ en zal voor de kleintjes soms best heftig overkomen en snel gaan. Het verhaal op zich is niet vernieuwend binnen wat de Turtles altijd willen, en dat is geaccepteerd worden daar het eigenlijk gewoon tieners zijn die tienerdingen willen incl naar school gaan (?!?!?!?) Het verhaal wordt echter wel leuk en vlot verteld waarbij de personages van de turtles goed naar voren komt. Daarbij gaan de makers met name richting het einde voor een meer bizarre vorm van humor. Iets wat goed past bij het tiener aspect maar ook niet vreemd is als je bedenkt dat Seth Rogen, naast stemwerk, ook mee heeft geschreven en een producenten rol heeft. Qua stemwerk hebben de makers zowel in het origineel als in de Nederlandse versie goeie keuzes gemaakt waardoor beide versie qua vermaak/grappen goed overeind blijft. Jackie Chan is daarbij natuurlijk een gouden zet als Meester Splinter. Is alles dan perfect aan deze film? Nee, de film is ook in 3D te zien maar doordat sommige actiescenes zo snel gaan zijn deze niet goed te volgen, in 3D vervaagt het beeld dan zelfs. Dit is toch jammer daar dit met de Turtles met hun vechtstijlen juist van toegevoegde waarde moet zijn. Nietemin is dit een zeer geslaagde vertaling naar het witte doek en de beste Turtle verfilming tot nu toe. Voor de comic fans is er naast een feest der herkenning ook het gemis van een boel iconische turtle schurken, maar wees gerust de End credits zorgen voor hoop op een vervolg (wat er wat mij betreft echt moet gaan komen) Teenage Mutant Ninja Turtles Mutant Mayhem/Totale Chaos is een heerlijke chaotische helden film geworden met veel absurde humor waarvan ik zeg dat smaakt naar meer. En mochten mensen zeggen dit is te danken aan het succes van de spiderverse films ach beter goed gejat (ik zeg geinspireerd) dan dat er weer een halfzachte Turtles film zou uitkomen. Ik zeg ouders neem u stoere kids mee en fans wees gerust dit is een zeer vermakelijke zit welke met nog geen 100 minuten ook niet heel lang duurt.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar