Site pictogram Movie Addicts

Review Terminator: Genisys

terminator-genisys-banner

31 jaar na de eerste Terminator is alweer de 4de film in de franchise uitgebracht. Wederom met Arnie (Arnold Schwarzenegger), maar dit keer ook met rollen voor Jason Clarke (Lawless, Dawn of the planet of the apes), Jai Courtney (Die Hard, Divergent) en de beeldschone Emilia Clarke (Game of Thrones). En hoe ze het hebben gedaan heeft me zeer verbaasd, ik had weinig verwachtingen van de film omdat het op me over kwam als een geld stunt die de nostalgische kaart speelde, maar mijn verwachtingen zijn ver overschoten.

Het verhaal gaat over Kyle Reese (Jai Courtney) die na de dag des oordeels is geboren. De dag des oordeels is de dag dat Skynet, een defensief software programma dat bedreigingen moet detecteren, de mensheid als bedreiging gaat zien. Het gevolg is dat Skynet nucleaire raketten op de mensheid gaat afvoeren om de bedreiging te neutraliseren. De mensen die het overleven gaan schuilen, en op een gegeven moment staat dan de “profeet” John Connor op. John leert de mensheid op te staan tegen de robot onderdrukking en terug te vechten. Op het punt dat de mensheid lijkt te winnen stuurt Skynet de T-800 (jonge Arnold) terug in de tijd om de moeder van John te vermoorden zodat John nooit geboren gaat worden. Als reactie stuurt de mensheid Kyle terug in de tijd om Sarah Connor (Emilia Clarke) te beschermen, maar eenmaal terug in 1984 blijkt niets te zijn wat ze verwacht hadden.

Als eerste moet ik kwijt dat als je een Terminator film hebt gezien dit zeker de moeite waard is om te gaan kijken. Ik weet niet of ze 6 jaar over het script hebben nagedacht, maar het lijkt allemaal redelijk goed in elkaar te zitten, wat nog niet mee valt als het over tijdlijnen gaat. De verschillende tijdlijnen zullen op een gegeven moment ook wat gaan duizelen maar daar moet je met een film als deze niet al te veel over nadenken. Daarbij zit de film vanaf het eerste moment bomvol met actie, wat afgewisseld wordt met een paar leuke grappen en intriges. Tijdens de premiere werd vooral over Arnold als Terminator gelachen. De robot heeft geen emoties, maar is door Sarah Connor een aantal dingen geleerd om zich beter onder de mensen te kunnen mengen, wat een aantal hele droge scenes oplevert. Emilia Clarke is niet meer te herkennen als de Khaleesi uit Game of Thrones, waarin ze de strenge maar rechtvaardige “mother of dragons” speelt, maar speelt een enigszins getraumatiseerde vrouw die door haar ervaringen met de terminators een vastberaden krijger is geworden. Jai Courtney is de hoofdpersoon van de film en doet dit ook vrij overtuigend. We kennen hem al van A Good Day to Die Hard, waarin hij vrijwel dezelfde rol speelt. Dit past ook wel bij hem, dus daar is weinig op aan te merken. Een leuke toevoeging aan de film is dat de jonge Arnold via CGI weer tot leven is gewekt. Ondanks dat het een film is waar geen ijzersterk en verassend verhaal verteld wordt, zit je hierdoor vanaf het eerste tot het laatste moment op het puntje van je stoel.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar