Site pictogram Movie Addicts

Review Tessa seizoen 1 (Verkrijgbaar op DVD)

Untitled(31)

Tessa is een Nederlandse serie gebaseerd op het Deense Rita en door BNN uitgezonden op TV. Met de gelauwerde Thekla Reuten, die, na wat uitstapjes in het buitenland, zich weer volledig op de Nederlandse markt lijkt te concentreren.

Tessa is een gescheiden moeder van 3 kinderen en werkzaam als docente op een middelbare school. Tessa is niet wat je noemt een doorsnee lerares en wordt hierdoor op handen gedragen door vele leerlingen, terwijl ze regelmatig in de clinch ligt met haar collega’s en in het bijzonder Helga, de school psychologe en vertrouwenspersoon voor leerlingen. Ondertussen onderhoudt Tessa een seksrelatie met de rector, welke stiekem op meer hoopt. Tessa lijkt alles redelijk voor elkaar te hebben ook met haar kinderen. Wanneer haar, van haar vervreemde moeder, langs komt lijkt Tessa haar muur van sarcasme stukje bij beetje af te brokkelen en gaan steeds meer bekende van haar vervreemden, iets wat steeds meer aan haar gaat vreten.

Tessa is vooral in het begin van de serie een aaneenschakeling van momenten vol met snedige opmerkingen en veelal zwarte humor. Stukje bij beetje komt er echter ook ontwikkeling in het verhaal, zonder dat het geheel verzand in een en al drama. Thekla weet van Tessa een vrouw van vlees en bloed te maken, een vrouw die, ondanks haar bijdehande voorkomen ,een stuk onzekerder wordt wanneer haar relatie met haar kinderen een andere wending neemt dan dat zij voorheen had. Alle maniertjes, inclusief het kettingroken, komen natuurlijk over en ondanks haar dwarse karakter ben je het als kijker stiekem vaak met haar eens (tenminste als je een beetje van de underdog houdt). Haar kinderen zijn wat dat betreft goed gecast en hebben qua uiterlijk en persoonlijkheden genoeg overeenkomsten. De grote onzekerheden, welke Tessa verborgen probeert te houden voor de buitenwereld, zijn bij haar kinderen een stuk duidelijker en de manier waarop Tessa hiermee probeert om te gaan laten een duidelijke kind ouder relatie zien, waarbij je als ouders het vaak nooit helemaal goed kan doen. Tessa kijkt met zijn 8 afleveringen goed weg ,dankzij de sterke hoofdrol en de lange lijst bijrollen, wie Thekla genoeg tegengas bieden en genoeg ontwikkeling bieden. Dit zorgt ervoor dat Tessa niet in een gimmick verandert, maar een onderhoudende serie waar een 2de seizoen zekers bestaansrecht moet krijgen om te zien hoe het verder gaat met Tessa en haar gezin.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar