Site pictogram Movie Addicts

Review The Accountant

accountant-affleck-snipe

The accountant is een bijzondere thriller, dat is iets wat ik met zekerheid kan zeggen. De trailer was duister en spannend en de film zelf een stuk luchtiger en op momenten zelfs hilarisch. Wie had dat verwacht, dat deze film bijna een actiekomedie zou zijn.

Ben Affleck stapt in de schoenen van de autistische Christian Wolff. Een zeer interessant personage met verschillende trekjes die je wel vaker zou zien bij mensen met vormen van autisme. Hij gebruikt zijn bijzondere karakteristieken om te doen waar hij goed in is, accounting. Christian kiest ervoor om de accounting te doen voor een aantal grote criminele bazen in de onderwereld. Bijvoorbeeld de Italiaans maffia of de Japanse Yakuza. Hierdoor komt hij op de radar te staan van een agent (J.K. Simmons). Niemand weet wie hij is. Christian zelf neemt een baan aan bij een elektronica bedrijf dat prothetische lichaamsdelen maakt. Wanneer hij de accounting voor hun doet, lijkt het erop dat er geld is verdwenen. Vanaf dit moment probeert iemand Christian uit te schakelen en iedereen in zijn omgeving waar hij ook maar enige connecties mee heeft.

Christian’s bijzondere trekjes zorgen voor een hele hoop humor in deze film. Of het nou echt bedoeld is of niet vraag ik me af. Maar het geeft deze thriller wel iets wat andere soortgelijke films niet hebben. Ben Affleck, die de afgelopen jaren kwalitatief veel betere films is gaan maken, speelt ook in de accountant een uitmuntend personage. De manier waarop zijn personage omgaat met mensen en hoe hij reageert op sommige dingen is erg komisch en maakt ook zijn personage Christian wat dragelijker om naar te kijken. Zoals ze zeggen in de film Tropic Thunder: “never go full retard”.

Iets wat minder goed werkte in de film, waren de verhaallijnen. Alles over Christian is interessant en werkt goed, maar ik heb het idee dat de schrijvers pas laat realiseerden dat ze ook wat over Christian’s achtergrond wilden vertellen. Hierdoor worden verschillende flashbacks op een verwarrende en vreemde manier de film ingeweven. Ook de verschillende sub plots van zowel het personage van J.K.Simmons als dat van Jon Bernthal, die een huurling is, voelen een beetje misplaatst. Dan heb je ook nog Anna Kendrick die in de film meespeelt, zij liet wat meer de menselijke kant van Christian zien en dit voegde wel veel toe aan de film.

Het duurt even voordat de film losbarst en extreme gewelddadig wordt. Dus je moet wel een geduldige kijker zijn. Ben je op zoek naar een keiharde actiethriller die aan stuk doorgaat, zal je The Accountant waarschijnlijk niks vinden. Wanneer de actie eenmaal op gang komt is het wel uiterst kijk plezier, vooral ook door de humor die in de film zit.

The Accountant is geen meesterwerk en ook zeker niet de beste film van het jaar, maar ben je opzoek naar een leuk avondje filmplezier dan is dit zeker een goede keuze. Wederom vooral door de goede acteerprestaties van Ben Affleck en J.K. Simmons.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar