Site pictogram Movie Addicts

Review The Babysitter

Review The Babysitter

Ook Netflix blijft niet achter bij de Halloween hype dus ook zij brengen een horrortitel uit met The Babysitter. De trailer beloofd een bloedige, uitzinnige maar ook grappige film, en dus ging ik er even goed voor zitten aangezien ik daar wel van houd.

Cole is nogal een loser op school, hij wordt gepest en is de enige op zijn leeftijd die nog een babysitter heeft. Deze babysitter is naast zijn overbuurmeisje het enige lichtpuntje in zijn nog jonge puber jaren. Bee, zoals zijn babysitter heet, is namelijk een jonge stoere meid die er nog eens goed uitziet ook. Daarbij kunnen zij en Cole het heel goed vinden. Wanneer Cole zijn ouders weer een weekendje weggaan en Bee moet oppassen besluit Cole stiekem wakker te blijven om te zien wat er nu gebeurd wanneer hij normaal gesproken slaapt. Wanneer Bee samen met wat vrienden een spelletje spin the bottle speelt lijkt er weinig aan de hand, tot het eerste slachtoffer is gevallen en Cole zijn leven niet meer zeker is. Cole zal moeten vechten voor zijn leven en dat tegen de persoon die hij het meest vertrouwde namelijk zijn babysitter!!

Het gegeven voelt lekker retro aan en ondanks dat de film zich in het hier en nu afspeelt ademt de sfeer een bepaalde 80’s en 90’s sfeertje uit. Tel daarbij de grappige tekst intermezzo’s op en je weet dit wordt niet zozeer een enge film. De film moet het meer hebben van de humor en het campy sfeertje, en laat dit nou net hetgeen zijn wat deze film redt. De vormgeving en het rijkelijk vloeien van bloed zorgen ervoor dat menig horror liefhebber zich zeker zal vermaken met deze film. Daarbij zorgen de vertolkingen ervoor dat de knipoog geen moment uit het oog verloren wordt. Judah Lewis is overtuigend als onzekere puber en zijn band met Samara Weaving als Bee komt goed over. De overige castleden nemen hun rol zeer terecht niet te serieus waardoor de humor er tot het einde in blijft. Het coming of age concept is aanwezig maar nergens overheersend en met een speelduur van nog geen 90 minuten is het tempo hoog en hoef je je als kijker niet te vervelen. The Babysitter is simpel in zijn opzet maar weet voldoende punten te scoren voor een avondje bloederig vermaak

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar