Site pictogram Movie Addicts

Review The Beast (te zien via VOD en i-Tunes)

Review The Beast (te zien via VOD en i-Tunes)

Via de on demand kanalen komen er ook genoeg nieuwe titels uit welke geen ruimte krijgen in de bioscopen, welke nu natuurlijk weer draaien. Het Koreaanse The Beast is daar een van en aangezien er de afgelopen jaren toch wel heel veel goede Koreaanse thrillers uitkomen ging ik er eens goed voor zitten.

Rechercheurs Han-Su en Min-Tae leiden beide een team waarbij er vooral geconcurreerd wordt met elkaar om zaken op te lossen. Wanneer een verdwijningszaak verandert in een lugubere moordzaak wordt het alleen maar erger, want diegene die de zaak oplost zal een belangrijke promotie maken. Beide rechercheurs zijn steeds meer bezig elkaar te beschadigen en de vraag wie nu het grootste monster is, de moordenaar of de agenten met een dubbele agenda.

Wat in eerste instantie een thriller over de jacht op een seriemoordenaar moet zijn verandert in The Beast in iets veel ergers. Want wat gebeurd er als agenten meer met elkaar bezig zijn dan met het oplossen van de zaak? Het is een zeer gewaagde invalshoek welke na mijn mening zeer goed werkte. Het helpt daarbij dat de hoofdrolspelers Sung-min Lee en Jae-myung Yoo overtuigen en zeer aan elkaar gewaagd zijn. Het mooie is dat hun teams er nogal lacherig over doen, terwijl de twee ervaren mannen er juist op uit lijken elkaar zoveel mogelijk te dwarsbomen. Daarbij helpt de lastige persoonlijke situatie van Han Soo (Sung-min Lee) welke in een scheiding zit en te nauwe banden heeft met zijn informanten. De makers hebben er dan ook voor gekozen om zich vooral te focussen op de detectives en niet zozeer op de moordenaar. Dit is natuurlijk geen gewaagde opzet in een thriller omdat 9 van de 10 keer het verhaal van de moordenaar en de jacht op hem interessanter is als de rest. Nu wil ik niet zeggen dat het verhaal van de moordenaar nu niet interessant is, dit komt grotendeels omdat deze net wat teveel onderbelicht blijft. Deze opzet werkt omdat de personages en de situatie waarin zij verkeren interessant genoeg zijn om aandacht te geven. Ook met het slot van de film laten de makers een paar kleine steken vallen door niet alles even goed af te ronden waardoor het dramatische impact niet volledig uit de verf komt. Misschien had The Beast beter gewerkt als miniserie waarbij de moordenaar meer aandacht had gekregen net als de jacht op hem en alle verhaallijnen een bevredigend slot hadden gekregen. Nu is The Beast een interessante thriller met een originele invalshoek waar helaas wel meer uitgehaald had kunnen worden ondanks de sterke hoofdrollen.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar