Site pictogram Movie Addicts

Review The Blob

blob

The Blob werd bekend in 1958 met een jonge Steve McQueen in de hoofdrol. Dertig jaar later was daar de remake met natuurlijk betere special effects, maar de belangrijkste vraag blijft natuurlijk is het verhaal overeind gebleven. Aan de hand van het script Frank Darabont (jawel van Shawshank Redemption, The Green Mile, the Mist en The Walking Dead) zou je je toch mogen hopen op een redelijk tot goed verhaal.

Een zwerver is getuige van een meteoor dat neerstort in de bossen waar hij zich gevestigd heeft. Wat er in deze meteoor huist is echter een alles verslindend wezen wat bij elke slachtoffer dat het maakt maar groeit en groeit. Twee tieners krijgen al snel met de ‘Blob’ te maken, maar worden niet geloofd. Pas wanneer officiële instanties arriveren blijkt de zaak serieus aangepakt te worden, maar is het dan niet te laat om de alsmaar groeiende Blob tegen te houden?

The Blob zal nooit bekend staan om zijn originele of briljante uitgangspunt, nee het belangrijkste is of de film zal kunnen vermaken en hoe de Blob eruit ziet. Het acteerwerk van met name de twee hoofdrolspelers hangt van clichés aan elkaar. Kevin Dillon, inderdaad broertje van en bekend van Entourage, weet niet boven het stereotype bad boy met hart van goud uit te stijgen. Ook Shawnee Smith, welke vooral bekend is van tv-series en een rol in de Saw reeks, weet niet tot iets bijzonders te komen behalve dat het leuk om haar in der jonge jaren bezig te zien. James DeMunn , Dale uit The Walking Dead serie, zien we ook nog even voorbij komen als sheriff van de stad. Wat betreft het uiterlijk van de Blob, deze wisselt van overtuigend tot matig (met name door de computereffecten, die, zoals zo vaak de tand destijds, maar slecht overleven) Het verloop van het verhaal is redelijk voorspelbaar, maar weet met een aantal effectieve schrikmomenten en wat gore de aandacht redelijk vast te houden. De Blob is dan niet Frank Darabont zijn beste schrijfwerk, maar ik geloof graag dat hij er toe heeft bijgedragen dat er nog wel wat pit in het verhaal zit. Daarbij speelt de dubbelrol van de ‘hulpdiensten’ ook een belangrijke rol. Ook het einde, hoewel best cliché, verhoogt het pulp gehalte wat de film uiteindelijk overeind houdt. De Blob is geen hoogvlieger, maar zal thuis zeker voor wat popcorn vermaak zorgen.

Trailer

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar