Site pictogram Movie Addicts

Review The Body (episode 1 Into the Dark)

Review The Body (episode 1 Into the Dark)

Zoals eerder aangekondigd begint Horrify vanaf deze week met het uitzenden van de Blumhouse serie Into the Dark. Dit is niet zomaar een serie. Nee, elke aflevering is eigenlijk een film van ongeveer 1,5 uur waarbij de verschillende feestdagen van het jaar een thema vormen in deze serie van 12 afleveringen. Gezien de lanceerdatum is het niet heel verwonderlijk dat de eerste aflevering om Halloween draait.

The Body vertelt het verhaal van huurmoordenaar Wilkes die een speciale opdracht moet uitvoeren. Hij heeft zojuist een hit uitgevoerd maar moet het lichaam verplaatsen. Dat is natuurlijk een uitdaging, behalve met Halloween. Wilkes loopt gewoon over straat met lijk en iedereen denkt dat het een onderdeel is van zijn Halloween outfit. Wilkes komt echter in een vervelende situatie terecht als mensen er achter komen dat hij met een echt lijk rondloopt en hij het lichaam ook nog eens kwijt raakt. De tijd begint te dringen voordat hij zijn opdracht uitgevoerd moet hebben, maar of hij zal slagen?

De opzet van Into the Dark spreekt tot de verbeelding en het is een gewaagde onderneming om rondom elke feestdag een eng verhaal te bouwen. Nu is de eerste aflevering The Body niet eng te noemen. Nee, absurd is een beter woord en doordrenkt met zwarte humor blijft The Body wel boeiend tot aan het verrassende en vermakelijke einde. Dit is met name te danken aan de vermakelijke hoofdrol van Tom Bateman die de nogal neurotische en wereldvreemde killer Wilkes wel tot held van het verhaal maakt. Ja, je bent als kijker zeker op de hand van de killer en niet op die van de mensen die zijn werk bemoeilijken. Hoogstaand is het nog niet te noemen, maar als Into the Dark zo doorgaat zal deze serie vele horrorliefhebbers zeker kunnen vermaken al had de speelduur voor dit verhaal wel wat ingekort mogen worden aangezien het meer gimmick is rondom een feestdag dan volwaardig horrorverhaal.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar