Site pictogram Movie Addicts

Review The Boys presents Diabolical (nu te zien bij Amazon Prime)

Review The Boys presents Diabolical (nu te zien bij Amazon Prime)

Na 2 seizoenen van algehele mayhem is het voor de fans (waaronder ikzelf) lang wachten op het derde seizoen. De makers hebben echter niet stil gezeten en hebben een animatie serie gemaakt om meer inzicht te geven over de twisted wereld waarin The Boys zich begeven en hoe ver Vought eigenlijk gegaan is met het creeeren van Sups.

8 afleveringen waarin een aantal bekende figuren de revue passeren maar ook onbekende figuren. Er zit geen rode lijn of een bindend verhaal achter de afleveringen, maar het geeft vooral inzicht in de zieke wereld waarin the Boys zijn beland. I’m Your Pusher is wat dat betreft een leuke binnenkomer omdat we daar de ouwe vertrouwde Butcher te werk zien gaan om een Supe goed naar de kloten te helpen. Enige minpunt zijn stem is niet ingesproken door Karl Urban.

Wat dat betreft scoorde deze aflevering samen met One Plus One Equals Two voor mij het best. In deze laatst genoemde zien we een Homelander terug in zijn begin dagen als superheld. En met de beste bedoelingen gaat helden bestaan Homelander niet meteen goed af.

De overige afleveringen draaien vooral om alle gevolgen van het gebruik Compound V en dat dit niet altijd positieve gevolgen heeft. Zo zijn er een groep achtergelaten kinderen welke verhaal gaan halen bij hun ouders welke hun ooit Compound V hebben gegeven, om na teleurstellende resultaten ze achter te laten. BFF’s met de zeer herkenbare stem van Awkwafina (die ook meegeschreven heeft) vond ik heerlijk(nou ja heerlijk…) twisted en mooi. Zelf een gevoelig verhaal van een oude man welke geen afscheid van zijn grote liefde kan nemen weet een gevoelige snaar te raken naast dat deze volledig over de top gaat.

Met Diabolical bewijzen de makers wederom zeer eigenzinnig te werk te gaan met behulp van een groep getalenteerde acteurs welke ook zeer creatief een bijdrage hebben geleverd zoals Seth Green en Awkwafina om er een paar te noemen. Meesterlijk zoals de serie is het niet en dat komt ook omdat er een echte verhaallijn ontbreekt. . Leuk is dat veel stemmen te herkennen zijn of dat van bekende gastacteurs zijn of van de vaste Cast welke hun vaste karakter ook in de animatie van stem voorzien. Zoals gezegd liet Karl Urban verstek gaan voor Butcher. Leuk aan de aandere kant is dat Simon Pegg, die als inspiratie diende voor het karakter Hughie (rol Jack Quaid). Hij doet namelijk in deze serie de stem van Hughie, Qua vormgeving worden er ook verschillende animatiestijlen toegepast welke varieren Van Rick and Morty stijl tot die van Invincible. Laat die laatste nou wel meer tot de verbeelding spreken. Diabolical zal vermakelijk zijn voor de fans waarbij er 1 tot 3 afleveringen in de hart gesloten worden en de rest als leuke toevoeging op wereld van The Boys gezien wordt. Daar is niets mis mee, maar nu begint toch wel het aftellen tot deze zieke serie weer echt verder gaat met alle bekende gezichten.

Waaarschuwing onderstaande trailer is niet voor kinderogen geschikt

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar