Site pictogram Movie Addicts

Review The Boys S2

Review The Boys S2 (afl 1-3 vanaf 4 september op Amazon Prime)

9 oktober is het zover en is daar de finale van het tweede seizoen van The Boys. Na de eerste 3 afleveringen was al duidelijk dat de makers verder gingen waar ze gebleven waren en daarmee doel ik niet alleen op het verhaal. Seizoen 2 is harder, gevoeliger, bloediger, romantischer en verpakt in nog meer zwarte humor.

In het verloop van dit tweede seizoen krijg je een beter beeld van de meeste, zo niet alle fantastische karakters uit het eerste seizoen. Zo werd er al eerder gerevereerd naar een eerdere samenwerking tussen Billy, Mothers Milk en Frenchie, en met name hoe dit volledig verkeerd afliep en dat dit Frenchie zijn schuld was. De dynamiek tussen Billy en Hughie wordt fantastisch uitgewerkt, maar ook Kimiko der stille rol (Een fantastische Karen Fukuhura) krijgt veel diepgang. De klapper aan het einde van seizoen 1 was natuurlijk dat Billy zijn vrouw nog leefde en haar zoon (van Homelander) in het geheim aan het opvoeden was. Dit maakt Billy nog meer vastberaden om de Supers kapot te maken nu er een kans is zijn grote liefde terug te krijgen. Het vervelende is dat Homelander het idee van een zoon ook fantastisch vind en zijn stempel op de opvoeding wilt zetten met alle gevolgen van dien. Verder blijven Hughie en Starlight het onmogelijke stel waar je van hoopt dat het goedkomt.

Dan heb je natuurlijk Vought, nu geleid door Stan Edgar (heerlijke rol van Giancarlo Esposito) en zijn superhelden. In deel 1 kwamen we er als kijker al achter dat de superhelden gecreeerd waren. De vraag is natuurlijk wanneer deze bom daadwerkelijk gaat barsten en hoe de Sups daarmee omgaan. Het af en toe tegen elkaar uitspelen van Edgar tegenover Homelander is fantastisch omdat Edgar ondanks het ontbreken van superkrachten Homelander de baas kan zijn. Waar Homelander in S1 de grootste schurk was krijgt hij in S2 gezelschap van Stormfront. Stormfront blijkt een hoop geheimen met zich mee te dragen, maar heeft ook een eigenschap die nog gevaarlijker is dan haar superkrachten. Een van de naarste stukjes eigenlijk uit de serie is er een welke dicht bij de realiteit komt. Wanneer individuen dusdanig beïnvloed worden waarbij de angst voor het onbekende een gruwelijke vorm aanneemt en iemand tot drastische acties overgaat. Dit geeft aan dat dat The Boys meer is dan een keiharde anti-superheldenserie. Ook maatschappij kritisch blijft de serie overeind en doet de kijker denken wat de invloed is van extremistische gedachten welke steeds vaker door populisten worden verspreid, maar niet door iedereen (helaas) worden herkend en op waarde geschat. Ook de gevallen held The Deep blijft terugkomen in dit seizoen en met name zijn rol en hoe hij via een sekte probeert terug te komen in The Seven zorgt voor de nodige lachers. Meave wordt verscheurd door schuld terwijl Black Noir juist een ware killing machine blijkt te zijn en schrijf de door een hartaanval gevelde A-Train

Er gebeurd genoeg in dit 2de seizoen, maar het siert de makers dat er wel een lijn wordt aangehouden en ze tussendoor genoeg ruimte laten om dieper in te gaan op een aantal karakters en hun motieven. De spanning wordt gedurende het seizoen lekker opgevoerd en langzaam maar zeker weet je dat er in dit seizoen een keiharde confrontatie gaat komen welke slachtoffers zullen gaan eisen. De climax in de seizoensfinale is aangrijpend maar heeft ook een groot Hell Yeah gehalte als The Boys een gewaagd plan ten uitvoer gaan brengen en de confrontatie met de supers aangaan. Een finale om je vingers bij af te likken om vervolgens alles mooi af te ronden tot…… Het laatste WTF moment welke een belangrijke vraag beantwoord welke gedurende het seizoen opkwam en de deur opengooit voor jawel het reeds aangekondigde derde seizoen.

The Boys seizoen 2 was pittiger om te volgen voor de fans omdat deze in tegenstelling tot seizoen 1 niet direct te bingen was. Aan de andere kant krijg je als kijker ook meer de tijd om elke aflevering te laten landen, en dat is stiekem ook wel nodig want er gebeurd veel en zoals gezegd het is allemaal wat heftiger dan het eerste seizoen (ja ook de dolfijn scene wordt zonder moeite overtroffen) Houdt je van keiharde satire, gemixt met wat maatschappij kritische elementen, heb jij superhelden niet sowieso op een voetstuk geplaatst en kan je tegen behoorlijk wat bloed en gore (denk exploderende hoofden) dan is dit tweede seizoen de must see dit jaar!!!!

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar