Site pictogram Movie Addicts

Review The Boys S3 (episodes 1-3)

Review The Boys S3 (episodes 1-3)

Maanden hebben we erop gewacht en er werd al snel na het einde van seizoen 2 een boel geteased. Tuurlijk was er genoeg drama met het einde maar er werden een paar gruwelijke dingen openbaard. Zo was daar een verborgen vijand met zeer gruwelijke krachten, verloren we een geliefde van een van de hoofdkarakters tevens The Deeps actie met de dolfijn gruwelijk overtroffen in Seizoen 2. Maar wat beloofde men met seizoen 3? Nou dat de makers gruwelijk ver zouden gaan, op gebied van geweld en van seks. Daarbij werd al snel bekend dat Jensen Ackels (Supernatural) gestrikt was voor de rol van Soldier Boy welke zijn intrede zal gaan doen in dit derde seizoen. Kortom superhelden hoeven echt niet gebonden te zijn aan PG-13 of het feit dat ze alleen maar goede dingen doen. Nee, In the Boys doen de superhelden de ziekste dingen en met Seizoen 3 beloven de makers de lat nog hoger te gaan leggen.

Spoiler Alert voor als je de vorige seizoenen nog niet gezien hebt

De rust lijkt na de gebeurtenissen van seizoen 2 te zijn teruggekeerd. Hughie werkt nu voor de staat niet wetend dat zijn baas en senator Victoria Neumann feitelijk zelf over lijken gaat met haar krachten. Ook Butcher en zijn team zijn niet meer vogelvrij verklaard en mogen rechtmatig losgeslagen Sups aanpakken zei het binnen de regels van de wet. Hughie heeft ondertussen een stabiele relatie opgebouwd met Starlight. Het grootste probleem lijkt nog steeds alleen Homelander te zijn wiens imago een deuk heeft opgelopen door zijn relatie met NazieSup Stormfront. In de eerste afleveringen wordt echter al snel duidelijk dat Homelander behoorlijk labiel is geworden waardoor hij een gevaar vormt voor iedereen om hem heen. Hughie komt per toeval achter de ware identiteit van Victoria. Na een kort exit komt Mothers Milk weer terug bij the boys wanneer blijkt dat het geheim over een wapen tegen Homelander ligt in de geschiedenis van Soldier Boy. Soldier Boy was de superheld welke verantwoordelijk was voor de dood van zijn familie. Ook Vought zit echter niet stil en heeft een nieuwe versie ontwikkeld van hun Compound V welke mensen voor 1 dag superkrachten geeft. En laat nu net een paar van deze capsules bij Butcher terecht te zijn gekomen………

Het verhaal in seizoen 3 lijkt eerst rustig van start te gaan, maar niets blijkt minder waar. Het tempo ligt wederom moordend hoog, maar het verhaal blijft overzichtelijk en blijft de eerste afleveringen fier overeind ondanks alle uitspattingen welke de makers zich hebben veroorloofd. En dat zijn veel uitspattingen. Lichamen worden weer op veel verschillende manieren uiteen gereten. Hierbij moest de eerste leiden tot een orgasme met ultiem hoogtepunt, maar veranderde in een waarlijk bloedbad. De makers schuwen de nare close ups niet en dat maakt de serie nog meer dan voorheen niet geschikt voor de tere zieltjes (alsof die niet allang zijn afgehaakt) Ook zullen de dierenliefhebbers na de dolfijn (S1), de Walvis (S2) nu ook zeker wat te zeggen hebben over wat de makers dieren aan kunnen doen. Maar zoals gezegd zijn alle gruwelijkheden niet de reden om deze serie te blijven kijken(voor de twisted minds onder ons wel een pluspunt). De cast is heerlijk op elkaar ingespeeld en de (zwarte) humor is ook in dit seizoen weer ijzersterk. Karl Urban leeft zich weer heerlijk uit als de keiharde Billy Butcher, maar weet soms toch zijn zachte kant te tonen waardoor hij nergens een karikatuur wordt. Jack Quaid weet ook Hughie steeds verder te ontwikkelen zonder dat zijn karakter ineens in een stoere held veranderd (de armbreek scene is fantastisch!!) Anthony Starr (Banshee) als Homelander is nog meer dan voorheen een angstaanjagende super(held). Hij weet buiten zijn krachten om ten alle tijden een dreigende aanwezigheid te zijn waarbij hij niet alleen met zijn krachten de mensen om zich heen terroriseert maar in de eerste afleveringen de mensen juist door dreiging in zeer nare en ongemakkelijke situaties dwingt. Het hoofdverhaal is natuurlijk hetgeen de kijkers moet pakken, maar de makers weten ook genoeg ruimte in te passen om de verschillende bijrollen ook van een achtergrond verhaal te voorzien zodat je als kijker ook met deze figuren meeleeft en ze begrijpt. Kortom de eerste 3 afleveringen zijn een sterke opmaat voor wat er nog moet gaan komen en de makers hebben de lat hoog gelegd. Iets verteld mij echter dat de makers zoals elke keer hun beloftes gaan waarmaken en net als vele van jullie kan ik niet wachten om de rest van het seizoen te kijken om vervolgens uit te kijken naar het reeds aangekondigde Seizoen 4!!!!

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar