Site pictogram Movie Addicts

Review The Boys (Vanaf 26 juli te zien op Amazone Prime)

Ik ben al jaren fan van superheldenfilms en ook de series worden steeds meer gevolgd. Mijn smaak is daarbij zeer breed waarbij vreemde eenden als Kick-ass en Super ook gewaardeerd werden. Maar ook een film als Watchmen was fantastisch om te zien, al was het alleen om te zien dat superhelden niet allemaal goodie two shoes zijn. Misschien dat daarom Wolverine het heel goed doet bij vele Marvel fans. Toen de trailer van The Boys uitkwam was ik dan direct benieuwd. Om te beginnen een kleine beschrijving waar het om gaat.

Amerika is dolgelukkig met hun eigen superheldenteam the 7. Achter leider Homelander staan Black Noir, Queen Mave, A-Train, The Deep, Translucent en de nieuwste toevoeging Starlight. De groep wordt ondersteund door het bedrijf Vaught waar Madelyn de scepter zwaait omtrend alles wat met de Super’s te maken heeft. Deze superhelden zijn echter niet allemaal heilige boontjes waarbij alles op rolletjes loopt. Wanneer Hugie op straat met zijn vriendin loopt wordt zij het slachtoffer van een fataal ongeluk. Vaught probeert het ongeluk snel af te kopen maar dan komt de mysterieuze Billy Butcher ten tonele die Hugie ervan overtuigt om de Super’s en het bedrijf Vaught ten val te brengen. Maar hoe breng je als een gewone man een groep superhelden ten val?

De trailer van de Boys doet je vermoeden dat je met een grimmige actie serie te maken hebt en hoewel ik daar stiekem best naar uitkeek was ik blij dat The Boys meer biedt en juist wat dieper gaat. Wat betreft de cast zijn de acteurs stuk voor stuk helemaal op hun plek en zit er genoeg ontwikkeling in de verschillende karakters om ze boeiend te houden. Jack Quaid zet de onzekere Hugie uitstekend neer, maar ontwikkeld zich naar mate de serie vordert waardoor je als kijker niet het gevoel hebt continue met een stumper te maken hebt maar met een gewone man welke langzamerhand went aan de bizarre situatie waarin hij verzeild is geraakt. Daar tegenover staat Karl Urban (wat een coole gast blijft dat toch) als de gedreven Billy Butcher welke tegen alle kosten het bedrijf Vaught en de Supers ten val wilt brengen. Waarom? Dat zul je gedurende de serie zeker gaan begrijpen. De meeste superhelden blijken in deze serie menselijker te zijn dan je zou verwachten, maar dat maakt hun soms juist gevaarlijker.

De wereld die de makers hebben gecreeerd op basis van de comics ligt dicht tegen onze realiteit aan en dat maakt sommige gebeurtenissen geloofwaardiger en meer confronterend. Met name als het gaat om de mensen als merk te gebruiken en de mate van corruptie die komt kijken in het beschermen van je geldbron. De superhelden zijn ieder gezegend met geheel eigen krachten waarbij de een ze meer kan tonen dan de ander. Zo komt Black Noir er in het eerste seizoen nogal bekaaid vanaf en krijgen we weinig mee van zijn karakter behalve dat hij bruut kan vechten. Het sterke van The Boys is dat het verhaal zich niet alleen richt op de zo goed als onmogelijke taak om de Super’s uit te schakelen, maar ook om het bedrijf Vaught ten val te brengen. Dit houdt in dat er gedurende de serie behoorlijk vuil spel gespeeld wordt waarbij de kijker meer dan eens verrast zal worden door bepaalde wendingen. Hiermee zorgen de makers voor een balans in actie, welke regelmatig bruut en bloederig in beeld komt. Humor, waarbij slapstick een kleine rol speelt maar de humor vaak in de rare situaties zit waarin de hoofdrolspelers zich bevinden. Spanning, gezien de wendingen en het feit dat wanneer we kijken naar de verhoudingen The Boys kansloos zouden moeten zijn tegen de Super’s maar dit stiekem toch niet geheel zijn. Karakter ontwikkeling, waarbij zoals gezegd de hoofdrolspelers ontwikkelingen meemaken gedurende dit eerste seizoen, maar ook de bijrollen zijn goed bezet en krijgen genoeg ruimte om zich te ontwikkelen en een rol van betekenis te spelen. Het betreft hier seizoen 1 en ja er moet zeker een vervolg komen, dus verwacht geen afgesloten verhaal. Er liggen ook genoeg valkuilen waarbij dierenliefhebbers niet altijd op hun wenken bediend zullen worden ( en ja ik kon er wel om lachen) daar en tegen zullen de popculture verwijzingen waarschijnlijk wel vele zieltjes winnen. Mijn hoop ligt bij het grotere publiek die deze serie moet oppikken zodat we met een jaar toch gaan zien hoe het verder gaat met The Boys en onze niet zo heel brave superhelden.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar