Site pictogram Movie Addicts

Review The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It (Nu ook Online te zien)

Review The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It (Nu ook Online te zien)

The Conjuring films staan centraal in het gelijknamige universum waar The Nun en de Annabelle films ook deel van uitmaken. Het niveau van het eerste deel was echter al niet meer bereikt en het derde deel liet echter alweer even op zich wachten. Zou het dan toch langzamerhand einde verhaal gaan worden voor deze franchise?

Ed en Lorraine zitten midden in een exorcisme van een jong kind wanneer het goed fout gaat. Een voor een worden de aanwezige uitgeschakeld waarna de huisvriend ingrijpt met alle gevolgen van dien. Ed is na deze avond in het ziekenhuis beland met hart problemen en weet daarom de rest niet te waarschuwen voor het onheil wat komen gaat. Arne, de huisvriend, begaat namelijk een gruwelijke moord en moet voor de rechtbank verschijnen met een doodsvonnis welke boven zijn hoofd hangt. Lorraine laat het er niet bij zitten en zijn en Ed gaan op onderzoek uit om te bewijzen dat de jonge Arne onder demonische invloed zijn daad heeft uitgevoerd en dus ontoerekeningsvatbaar was. Ed en Lorraine krijgen echter te maken met een zeer gevaarlijke tegenstander waarbij ook zij hun leven niet meer zeker zijn.

Het vorige deel van The Conjuring kon niet matchen aan het origineel en ondanks de zeer sterke openingsscene weet ook dit deel niet dat niveau vast te houden. The Devil Made Me Do It concentreert zich heel erg op het verhaal van de Warrens en dankzij het sterke spel van Vera Farmiga en Patrick Wilson is dat geen straf om naar te kijken. Hetgeen het eerste deel zo sterk maakte was het feit dat het verhaal om meer draaide dan de Warrens en juist in dit deel waar er ook nog eens een rechtszaak speelde zien we als kijker daar verdomd weinig van. The Devil Made Me Do It draaide meer dan voorheen om meer dan de Warrens aangezien iemand anders zijn lot af hing aan hetgeen wat de Warrens konden bewijzen. Dit element komt echter amper tot niet naar voren in deze film. Het verrassende element in deze film is waar het kwaad vandaan komt en dat zorgt gelukkig ook voor wat spanning, maar nergens wordt het niveau van de eerste 2 delen bereikt. Zo blijft dit deel onderhoudend dankzij de sterke hoofdrollen, maar weet de film niet de spanning en schrikmomenten te brengen waar de betere films uit het Conjuring universum om bekend staan. Dit is te wijten aan het script welke te kort komt. Is dit deel een slechte film? Nee, zeker niet. Want de film opent ijzersterk en ondanks dat dit niveau niet wordt vastgehouden blijft het zeker onderhoudend genoeg voor een avondje griezelen in het donker.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar