Site pictogram Movie Addicts

Review The Creator

Review The Creator

Regisseur en schrijver Gareth Edwards wist in 2010 door te breken met het verrassende Monsters waarna grote titels als Godzilla(2014) en Rogue One (2016) volgde waarna het weer stil werd rondom deze regisseur. Nu is hij terug met weer een Science Fiction film en dit keer niet als onderdeel van een franchise (hoewel Rogue One wel tot de betere Star Wars films behoort) Met John David Washington in de hoofdrol (Blackkklansman en Tenet) belooft het een visueel en intense film te worden.

Met de ontdekking van A.I. is er een nieuwe situatie ontstaan in de wereld waarbij mensen naast steeds meer mensachtige robots bestaan. Door een tragische gebeurtenis heeft het westen onder aanvoering van Amerika de oorlog verklaart aan A.I. , Joshua een soldaat welke ooit diep was geinfiltreerd in de organisatie van Nirmata, de leider achter A.I. wordt nu weer geronseld omdat het vermoedde bestaat dat A.I. een nieuw wapen heeft gecreeerd om de strijd te winnen voordat het westen al het A.I. heeft uitgeroeid.

Om te beginnen is het een verademing om weer eens een grootse Science Fiction film te zien welke eens geen onderdeel is van een franchise. Gareth Edwards bewijst hierbij ook dat deze grootse opzet geen 200+ miljoen dollar hoeft te kosten. Na het zien van deze film is het moeilijk te geloven dat deze film slechts 80 miljoen heeft gekost ondanks de vele grote set pieces en actie scenes de film rijk is. Realiseer wel dat dit geen recht toe recht aan actiefilm is. Dat is vooral te danken aan de prachtige hoofdrol van John David Washington als Joshua. Hij zet met verve de gebroken soldaat neer welke slechts een ding wil en dat is zijn verloren geliefde weer in de armen sluiten. Zijn persoonlijke ontwikkeling is misschien niet de meest vernieuwende maar het is wel zelden zo overtuigend gebracht zonder te clichématig over te komen. Hij krijgt hierbij prachtig tegenspel van Madeleine Yuna Voyles als Alphie. Deze jonge actrice speelt onbevangen en ontwikkelt zich zo in de film dat je als kijker niets anders kan volledig betoverd te raken door dit mooie karakter. Te midden van nog andere mooie A.I. karakters blijven de menselijke ‘slechterikken’ enigszins één dimensionaal en simpel in hun ontwikkeling en motivatie. Daarbij gezegd Allison Janney als vastberaden kolonel overtuigd zoals ze dat zo vaak doet als ze een ‘B*tch’ moet spelen. Het verhaal als geheel is misschien niet heel vernieuwend de uitvoering echter des de meer en daardoor ook hoe The Creator overkomt. Net als bij Rogue One weet Gareth Edwards deze groots opgezette science fiction film van een hart te voorzien naast dat je als kijker geregeld verbaasd zal staan van zoveel visueel spektakel. Dit komt omdat Gareth nergens vergeet dat deze film om mensen en menselijke gevoelens draaien (ook al komen deze gevoelens voort uit A.I. ) Helaas zijn mensen, en dat mag ook geen verrassing heten hier ook de vijand .The Creator is misschien geen perfecte film maar wel eentje welke met toewijding is gemaakt en die menig kijker zal raken naast dat de film er oogverblindend mooi uitziet als futuristisch toekomst beeld waarbij mensen en A.I. in ieder geval in Azië gezamenlijk leven. Wat mij betreft een absolute aanrader!!

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar