Site pictogram Movie Addicts

Review The Creeping Terror

creeping-terror

The Creeping Terror uit 1964 heeft de twijfelachtige eer om al jarenlang bekend te staan als misschien wel de slechtste film aller tijden. Nu kon ik er tijden de Halloween maand met het Terror from Outer Space thema niet omheen om deze film toch te gaan kijken.

De pasgetrouwde sheriff Martin Gordon krijgt te maken met een mysterieus wezen welke uit een neergestort ruimteschip is gekomen. Terwijl het leger en andere instanties zich met het ruimteschip bezig houden, houdt het andere wezen huis in de omgeving en maakt menig slachtoffer.  Het monster lijkt niet te stoppen en ook het leger krijgt het monster niet te pakken. Weet Martin met behulp van wetenschappers dit monster te stoppen?

The Creeping Terror heeft een aparte ontstaansgeschiedenis en achtergrondverhaal maar daarover later meer. De grote hamvraag is natuurlijk maakt deze film zijn reputatie waar als misschien wel de slechtste film ooit gemaakt? Ik kan volmondig ja zeggen!!! De film is rommelig en slecht gemonteerd en edited. Daarbij zijn grote gedeeltes van de film zonder dialoog (opgenomen zonder geluid of met slecht geluid) en worden deze begeleid door een voice-over welke ons verteld wat er gebeurd. Deze stijl werkt uitstekend in documentaires maar bij een film heeft dit iets belachelijks. Over belachelijk gesproken, het monster zelf ach ja je ziet nog net niet de voeten van de mensen eronder verschijnen maar daar is ook alles mee gezegd. De wijze waarop hij zijn slachtoffers oppeuzelt is ronduit belachelijk, daarbij heeft de vorm van het gat waar iedereen inkruipt (ja je leest het goed) een vorm die op zijn zachtst gezegd discutabel is. Zo traag als het monster zich voortbeweegt mag het een wonder heten dat deze zoveel slachtoffers kan maken, aan de andere kant hebben de makers dit opgelost door de slachtoffers letterlijk minutenlang verstijfd van angst stil te laten staan. Acteur, regisseur en producer Vic Savage heeft destijds rollen verkocht aan mensen die hoopten zo door te kunnen breken in Hollywood en dat is aan de acteerprestaties te zien. Het is dan ook niet verrassend dat niemand hier een doorbraak aan overhield. Wat zorgt ervoor dat je deze film toch af kan kijken? Verbazing, puur en alleen verbazing over hoe slecht iets gemaakt kan zijn zonder liefde en bezieling zodat het echt een belachelijk  geheel wordt. Dit is pure pulp en daar moet je voor willen zitten en anders heel ver van wegblijven.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar