Site pictogram Movie Addicts

Review The Curse of La Llorona

Review The Curse of La Llorona

The Curse of La Llorona is een nieuw deel in de Conjuring reeks The Curse of La Llorona ook wel bekend als de huilende vrouw heeft het voorzien op andermans kinderen als vloek voor wat er met die van haar is gebeurt. De regisseur van de film is Michael Chaves en James Wan fungeert wederom als producer.

La Llorona oftewel de huilende vrouw. Een gruwelijke verschijning welke vast zit in een verschrikkelijk lot dat ze zichzelf aangedaan heeft. Enkel het noemen van haar naam zorgt al generaties lang voor angst. Toen ze nog leefde, verdronk ze haar eigen kinderen uit pure jaloezie, waarna ze zichzelf huilend van de pijn in een kolkende rivier wierp. Nu laat ze haar tranen eeuwig lopen en iedereen die ’s nachts haar dodelijke geroep hoort, is verdoemd. La Llorona verbergt zich in de nachtelijke schaduwen en heeft het voorzien op kinderen, om wanhopig haar eigen kinderen te vervangen. Naarmate de eeuwen zijn verstreken, is haar verlangen heftiger geworden en haar methoden steeds angstaanjagender. In het Los Angeles van de jaren zeventig, besluipt La Llorona de nachten op zoek naar kinderen. Na het negeren van een duistere waarschuwing van een moeder die verdacht wordt van het in gevaar brengen van kinderen, wordt een sociaal medewerker, samen met haar eigen kleine kinderen, aangetrokken tot een angstaanjagend bovennatuurlijke wereld. Hun enige hoop om de wraakzucht van La Llorona te overleven, ligt in de handen van een gedesillusioneerde priester en de mythische praktijken die hij erop nahoudt om het kwaad te verdrijven.

Hoofdrollen zijn er voor Linda Cardellini, Raymond Cruz, Patricia Velasquez die het allemaal redelijk goed doen. De kinderen overtuigen tijdens de spannende stukken ook Linda Cardellini als Anna merkt al snel dat La Llorona geen goede bedoelingen met haar heeft. Als ik zelf over een film in de Conjuring reeks denk dan moet deze garant staan voor spanning en goede schrikeffecten. The Curse of La Llorona begint redelijk rustig en er zitten wel wat jumpscares in maar in vergelijking met Annabelle, The Conjuring en The Nun vond ik hem toch veel minder en bijna niet passen bij de Conjuring reeks. Met James Wan als producer zijn de films toch wat minder eng aan het worden na mijn mening dan wanneer hij als regisseur werkte. La Llorona is een film die wel spannend was maar het veel minder goed dan zijn voorgangers dit mede door het gebrek aan jumpscares wat ik wel in deze reeks gewend ben. Het IMAX geluid daarin tegen gaf mij wel een beetje rillingen maar lang niet genoeg voor een goede horrorfilm. Hopelijk word het met Annabelle Comes Home weer een stuk enger. Met de volgende spin offs die nog moeten komen en het vervolg op The Conjuring 2 die op de planning ben ik benieuwd wat er met deze reeks gaat gebeuren.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar