Site pictogram Movie Addicts

Review The Fall Guy

Review The Fall Guy

Regisseur David Leitch was vroeger een stuntman die zich ontwikkelde als stunt coordinator om daarna door te groeien tot regisseur met sterke actie knallers als Atomic Blonde, Deadpool 2, Hobbs & Shaw en 2 jaar terug Bullet Train. Stuk voor stuk actiefilms waarbij het stuntwerk in veel gevallen alles behalve uit de computer kwam rollen. Met The Fall Guy geeft hij aan een eerbetoon te willen geven aan zijn eigen voormalige beroep dat van de stuntman, oftewel dat beloofd een film vol actie en stunts, toch?

Colt Seavers is een gevestigde naam als vaste stuntman van internationale superster Tom Ryder wanneer hij door een tragisch ongeluk van het toneel verdwijnt. Een belletje met de boodschap dat hij zijn voormalige liefde en nu regisseur Jody kan helpen met haar doorbraak film doet hem besluiten het vak weer op te pakken. Al snel komt Colt er achter dat hij niet alleen maar als stuntman moet fungeren om de grote film van zijn grote liefde te redden.

Ryan Gossling en Emily Blunt zijn twee hoofdrolspelers die hun strepen wel verdiend hebben in het actie, komedie en romantische genre. Zij knetteren echter van het scherm af alsof ze al jaren met elkaar deze rollen vertolken (en het is echt hun eerste film samen). Het flirten, de ongemakkelijke stiltes en de steekjes onder water het gaat ze beide natuurlijk af en weet daarbij het niveau van menig standaard romantische komedie te ontstijgen. Daarnaast zit de film vol knipogen, slapstick en filmische verwijzingen welke zorgen voor genoeg komische momenten. Het belangrijkste blijft echter het actie gedeelte, want zoals in het voorstukje wordt gezegd is dit voor regisseur zijn meest persoonlijke film daar het ook een eerbetoon is aan de stuntmannen in de filmindustrie. Net als bij zijn vorige films kan je het verzorgen van een goede actie sequence wel overlaten aan regisseur David Leitch. Of het gaat om uitgebreide vechtscenes, achtervolgingen, stunts en mooi in beeld gebrachte slowmotions het zit er allemaal in en ziet er verdomd goed uit!! Het verhaal om het geheel aan op te hangen zit daarnaast ook nog goed en leuk in elkaar en heeft zowaar een paar mooie twists. Verwacht geen Usual Suspects kwaliteit, maar het verhaal loopt soepel en de regisseur neemt genoeg tijd om het verhaal te vertellen buiten dat deze als kapstok dient voor alle stunts. De finale is daarbij de ultieme lofzang voor stuntmannen en stuntcrew en de kers op deze filmtaart. The Fall Guy is gewoon de ideale popcorn film en niet omdat je je gedachte op nul moet zetten, maar omdat je goed 2 uur vermaakt wordt. De energieke cast sleurt de kijkers mee want bovenal spat het plezier van het scherm af. Of je nu gaat voor de actie, komedie of een stukje romantiek The Fall Guy biedt aan iedereen goed vermaak en met een speelduur van 2 uur voelt het niet gehaast maar ook niet langdradig, kortom een absolute aanrader

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar