Site pictogram Movie Addicts

Review The Fall

fall-1x05-550x320

Gillian Anderson is na een paar jaar redelijk in de luwte geacteerd te hebben weer helemaal terug. Na haar gastoptredens in het ijzersterke Hannibal vertolkt zij ook de hoofdrol in The Fall, een brits detective thriller over de jacht op een seriemoordenaar. De seriemoordenaar in kwestie gespeeld door Jamie Dornan, nu groots doorgebroken dankzij zijn rol in 50 Shades of Grey.

The Fall speelt zich af in Belfast, waar de politie continue onder druk staat, nu ook weer in verband met een onopgeloste moordzaak waar het onderzoek doodloopt. Agente Stella Gibson (Gillian Anderson) wordt erbij gehaald om het onderzoek te evalueren en eventuele nieuwe inzichten vinden. Al snel ziet zij een link met een andere nog niet opgeloste moordzaak. Waar haar meerdere hier in eerste instantie niets van wil weten, daar deze zaak extra gevoelig ligt, volgt er snel weer een moord waarbij de seriemoordenaar zeer zorgvuldig te werk is gegaan. De seriemoordenaar Paul Spector (Jamie Dornan) heeft zo zijn eigen problemen met zijn gezin (vrouw en 2 kinderen), zijn baan als rouwverwerkingstherapeut en een minderjarige babysitter, die iets teveel interesse in hem toont. Er ontstaat echter wel al een kat en muis spelletje tussen inspecteur Gibson en Spector, waaruit blijkt dat beide echte jagers zijn in hun eigen gebied.

The Fall heeft een sterk verhaal en de gehele cast ondersteunt dit met sterk spel. De 2 hoofdrolspelers zijn in topvorm, waarbij Gillian Anderson een seks appeal uitstraalt welke in haar rol zeer goed uitkomt. Jamie Dornan is de anti-held als seriemoordenaar die op het thuisvlak nog steeds alles in goede banen moet zien te leiden, iets wat steeds lastiger wordt met zijn extra activiteiten. Het leuke van de serie is dat je als kijker niet mee op jacht hoeft te gaan wie de moordenaar is, nee het gaat om de jacht op de seriemoordenaar welke zelf ook nog steeds op jacht is. Als extra dimensie laat the Fall zien dat er nog zoveel meer speelt in de omgeving van beide jagers. Belfast lijkt dan meteen de ideale locatie, want is het daar ooit echt rustig geworden ook nu de IRA al jaren hun wapens hebben neergelegd. Dit zorgt voor een onrust waar zowel agente Stella Gibson als moordenaar Paul Spector mee te maken krijgt.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar