Site pictogram Movie Addicts

Review The Fast and the Furious

Fast-amp-Furious

 

In 2001 maakten we kennis met het eerste deel van de, inmiddels 7 delen tellende, The Fast and the Furious reeks.

Politieagent Brian O’Conner (Paul Walker) ging undercover, als Brian Spilner, en probeerde zo bij het team te komen van Dominic “Dom” Toretto (Vin Diesel). Hij moest er achter komen wie er achter alle gevaarlijke vrachtwagen berovingen zat. Om op te vallen bij Dom doet Brian mee aan een streetrace en gaat de uitdaging aan om tegen Dom te racen. Met nog 2 verdachte bendes lijkt het erop dat Brian zijn doel uit ogen verliest. Ontwikkelt hij een tunnelvisie door alle snelle auto’s, mooie vrouwen en de toch wel goedbedoelende Dom??

 

Snelle auto’s, (street)races, vette stunts, mooie vrouwen en knappe mannen zijn de ingrediënten van The Fast and The Furious. In deze film zie je toch wel (vooral als je de nieuwere delen hebt gezien) dat de acteurs nog niet helemaal op elkaar ingespeeld zijn. Maar naar mate de film vordert komen ze er steeds beter in hun rol. Vin Diesel speelt Dominic Toretto, de leider van het team bestaande uit zijn zusje Mia (Jordana Brewster), zijn vriendin Letty (Michelle Rodriquez), beste vriend Vince (Matt Schulze), Leon (Johnny Strong) en briljante techneut Jesse (Chad Lindberg). Het team werkt al jaren samen en zijn eerder familie dan vrienden. Vin Diesel komt goed over als leider en iemand waar je snel naar luistert en de beslissingen neemt. Dit komt misschien ook mede door zijn bouw en zware stem. Paul Walker speelt Brian O’Conner, een agent die undercover gaat met een duidelijke missie. Maar al snel is hij toch wel wat onder de indruk van het team van Dom en krijgt hij een tunnelvisie. Hij brengt wel goed over dat je als undercover agent ook wel eens even je doel uit ogen verliest, maar wanneer het er op aan komt hij toch zijn mannetje staat.

Als je deze film voor het eerst ziet is het een goede en leuke film om naar te kijken en ziet alles (vooral toentertijd) er vet uit. Maar moet eerlijk zeggen als je de nieuwere delen hebt gezien, komt denk ik mede doordat de technologie vooruit gegaan is, is dit een leuke film om naar te kijken en ook zeer zeker nog vermakelijk, maar zien sommige stukjes er iets minder vet uit als 14 jaar geleden. Maar de film is nog steeds zeer vermakelijk en zeker een leuke film om de reeks mee te beginnen. Want deze film zet toch wel echt de toon voor de vette auto’s, races en de stunts, waarvan je weet dat die met elke film alleen maar vetter zullen worden.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar