Site pictogram Movie Addicts

Review The First Omen

Review The First Omen

Aangezien ik eerst de originele trilogie heb gekeken voor ik naar deze ging ben ik wel wat meer bekend met deze reeks, want ik had nog nooit een film van The Omen gezien voordat ik hoorde dat van de The First Omen

Wanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, komt ze een duisternis tegen die haar doet twijfelen aan haar eigen geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die de geboorte van het vleesgeworden kwaad hoopt te bewerkstelligen.

In The First Omen spelen sterren als Nell Tiger Free (Servant), Tawfeek Barhom (Mary Magdalene), Sonia Braga (Kiss of the Spider Woman), Ralph Ineson (The Northman) en Bill Nighy (Living) The First Omen speelt zich af voor The Omen (1976) en vertelt het verhaal van wat er afspeelde voordat Damian Thorn geboren werd. Je herkent het kind of de moeder die het kind van de duivel baart aan het getal 666 op haar lichaam. Het kind dat geboren moet worden moet een jongen zijn en op 6 juni om 18:00 geboren worden. The First Omen weet qua vormgeving dicht bij het origineel te blijven waardoor deze film ook zo in de jaren 70 gemaakt lijkt te zijn. Dat houd ook in sfeervolle opbouw en brute moorden die niet geschikt zijn voor jongen mensen en het ergste is dat daarbij ook nog eens kinderen bij betrokken zijn. 666 heeft vooral een slechte reputatie omdat het het getal van de duivel is. The first Omen begint wat traag en heeft een speelduur van 2 uur. Gelukkig gaat het tempo in het tweede deel van de film omhoog gepaard met een aantal behoorlijk nare scene’s welke je niet zou verwachten in een Disney film (jaja de studio van ’s werelds bekendste muis doet de distributie van deze film) De film keek lekker weg en de hoofdrolspeelster groeide duidelijk gedurende de film in haar rol. Een van de bekendste gezichten in deze film is de Brit Bill Nighy. Het valt op dat acteur Bill Nighy wel al wat ouder wordt, maar hij pakt nog steeds met verve de kleinere rollen in films op. Deze versie van de Omen weet zich goed staande te houden tegenover het origineel en weet mij ruim te overtuigen. Daarbij hoef je niet de originele delen te zien voor je naar deze gaat want het speelt zich af voor de eerste Omen.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar