Site pictogram Movie Addicts

Review The First Purge

Review The First Purge

Na drie delen vonden de mensen achter de Purge het tijd om ons mee te nemen naar de tijd waarin de eerste Purge plaatsvond en na twee vermakelijke en onderhoudende delen keken wij niet eens zo op tegen alweer het vierde deel uit de Purge franchise.

Door de toegenomen criminaliteit binnen verschillende lagen van de samenleving komt een wetenschapper op het idee om een nacht per jaar alle denkbare misdaden toe te staan, zodat iedereen al hun woede kwijt kan. Helaas houden sommige politice en andere machtige figuren er een andere duistere agenda op na. Een groep mensen komt hiertegen in verzet en ontdekken dat er inderdaad vuile spelletjes worden gespeeld.

The First Purge is een horror/thriller waarin het 12 uur is toegestaan om misdaden te plegen inclusief moord. Het is een expiriment die zich afspeelt voor het eerste deel en wordt gehouden op Staten Island. De hoofdrol is voor Joivon Wade welke het zuiverings process wil meedoen voor maar 1 ding wraak op degene die hem heeft neergestoken. Het wordt een lastige karwei met alle vallen en mensen die erop uit zijn om te moorden. Lex Scott Davis is demonstrant die niks met de zuivering te maken wil hebben. Haar doel is voornamelijk het tegen werken van de mensen die mee willen doen en ze weet hierin te overtuigen. Y’lan Noel de mafiabaas van deze arme buurt doet er alles aan om zijn buurt te beschermen tegen de zuivering en soms gaat dat best lastig met een grote crew. Je weet niet wie je moet vertrouwen, want er kan altijd een verrader bij zitten welke er een geheime agenda op nahoud nu alles geoorloofd is. Wat vond ik zelf van de film? Gezien ik de vorige films niet heb gezien was dit voor mij een beetje een overstap gezien ik normaal meer in de horrorfilms en animatiefilms ben. The First Purge heeft mij echter wel overtuigt om misschien een volgend deel ook te kijken en ook de voorgaande delen een kans te geven.  Ik vond The First Purge, een lekkere weg te kijken actie/thriller met soms creepy gedeeltes met figuren welke mij wel aanspreken. Het zijn niet zo mijn type films maar geef ze wel een kans door de bloederige scenes en vele actie erin.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar