Site pictogram Movie Addicts

Review The Gallows

THE GALLOWS

The Gallows is de zoveelste lowbudget film waar Jason Blum van Blumhouse producties een vinger in de pap heeft. Met successen zoals the Paranormal Activity films, Sinister (deel 2 komt later dit jaar uit), The Purge en de Insidious films bewijst zijn productie bedrijf de afgelopen jaren een goede neus te hebben voor lowbudget films, welke sterk uit de hoek komen en bovendien nog zeer winstgevend zijn ook.

Twintig jaar na een dodelijk ongeval, waarbij de hoofdrolspeler van een toneelstuk op een middelbare school is omgekomen, doen studenten van hetzelfde stadje een poging het mislukte toneelstuk weer nieuw leven in te blazen. Hiermee trachten de studenten de vreselijke tragedie te herdenken, maar hun actie blijkt niet helemaal doordacht en komen tot de ontdekking dat je sommige zaken beter met rust kunt laten…

De openingsscène van deze film is goed. Het begin, met het oude school toneelstuk waarbij de personage Charlie Grimille om komt door een bizar ongeluk, werkt goed. Echter wanneer het verhaal zich in het nu afspeelt is het een standaard werkje waarbij 1 voor 1 iedereen het loodje legt, hierbij dus niets nieuws onder de zon. Dit is ook nog een found footage film, dus je moet als kijker tegen het schokkerige camerawerk kunnen. Het is alleen vaag dat het nergens duidelijk wordt wat de reden is dat alles wordt opgenomen, wat mogelijk wel verklaard dat er zo vaak alleen voeten in beeld zijn. De film heeft niet echt veel schrikmomenten en ook de spanning in de film blijft een beetje achterwege. Het verhaal zelf vond ik een beetje Paranormal Activity achtig en ook de acteurs en actrices zaten niet echt goed in hun rol. De film vond ik langdradig, waarbij er te weinig afwisseling zat in de scenes en humor ontbrak ook volledig. Meer informatie en achtergrond verhaal over Charlie Grimille, die in het begin van de film omkwam, had de film misschien ook wel ten goede gekomen. Ik had wat beter verwacht van Jason Blum en zijn Blumhouse producties, maar met een budget van slechts 100.000 dollar zullen ze hier absoluut geen verlies op maken.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar