Site pictogram Movie Addicts

Review The Gift

3049371-poster-p-1-joel-edgerton-on-becoming-a-creep-for-the-gift-and-moving-outside-of-the-actor-box(1)

Eerder dit jaar kregen wij lucht van een surprise hit in Amerika genaamd The Gift. Deze lowbudgetfilm film wist critici en bioscoop bezoekers te verassen en nu is het de beurt aan ons om te zien of acteur Joel Edgerton (o.a. Warrior) ons met zijn regie debuut ook weet te verassen.

Simon (Jason Bateman) en Robyn (Rebecca Hall) zijn een echtpaar die net verhuisd zijn vanwege Simon zijn nieuwe werk en om een nieuwe start te maken. In een winkel lopen ze Gordo (Joel Edgerton), een oud-klasgenoot van Simon, tegen het lijf. De onaangekondigde bezoekjes en mysterieuze cadeautjes van Gordo blijken een dieper luguber geheim te dragen. Robyn gaat op onderzoek uit en langzaam sijpelt een angstaanjagende geschiedenis tussen Gordo en Simon binnen. Wat als het verleden nog niet klaar met je is?

The Gift is zo een thriller die je de tijd moet geven en waar je even goed voor moet zitten. Waar the Gift het vooral moet hebben is namelijk de sfeer, welke rustig opgebouwd wordt. Vanaf moment één is namelijk wel al duidelijk dat er wat mis is binnen de relatie van Robyn en Simon en wanneer Joel Edgerton als Gordo zijn intrede doet voel je direct dat zijn aanwezigheid en de vertrouwensband geen goed zal gaan doen. Wat dat betreft is de film voorspelbaar, echter de manier waarop gaat geleidelijk en doet je als kijker lang gissen naar de motieven en het eindspel dat Gordo voor ogen heeft. Het sterke is dat het verhaal meerdere boosdoeners kent en speelt met de sympathie van de kijker. Joel Edgerton maakt hiermee zijn speelfilmdebuut als regisseur en schrijver en ook zijn acteerwerk lijdt daar niet onder. Jason Bateman laat wederom zien dat hij, buiten het komische genre, ook een klootzak kan spelen. Wat dat betreft is vooral Rebecca Hall als Robyn het lijdende voorwerp in het geheel. The Gift was een grote surprise hit in Amerika, maar of de film hetzelfde effect hier in Nederland teweeg zal brengen is maar de vraag, want dit is wel een film voor mensen die van een rustige thriller houden, want feitelijk gezien gebeurd er weinig en moet je het meer van de sfeer en het acteerwerk hebben.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar