Site pictogram Movie Addicts

Review The Gringo (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

Review The Gringo (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

Afgelopen jaar kwam The Gringo uit en actie komedie met een aardig indrukwekkende cast. Waar de film in de bioscoop voor weinig spektakel zorgde is er altijd nog een tweede leven in home cinema.

Harold is een hard werkende maar ondergewaardeerde werknemer bij een cosmetisch bedrijf. Wanneer hij er achter komt dat hij er op achterbakse wijze uit gewerkt gaat worden besluit hij tijdens een zakentrip zijn eigen ontvoering in scéne te zetten. Dit plan loopt echter volledig de mist in wanneer zijn werkgever weigert te betalen, hij de lokale drugskartel achter zich aan krijgt en een huurling met een geweten hem probeert te bevrijden.

David Oyelowo speelt de sympathieke, goedgelovige maar klungelige Harold. Hoewel het wennen is om hem in een dergelijke rol te zien slaat hij zich hier redelijk doorheen en weet daarbij een paar keer gevat uit de hoek te komen. Tegenover Thandie Newton, als zijn vreemdgaande vrouw, Joel Edgerton als zijn schmierende baas en Charlize Theron als zijn egoistische en verraderlijke collega komt David natuurlijk zeer gemakkelijk sympathiek over. Ja, de film zit vol onsympathieke karakters en met name Joel Edgerton en Charlize Theron leven zich daarin behoorlijk uit. Echt hilarisch wordt het echter nergens en dat komt omdat het verhaal net te vol zit met karakters waar verder weinig mee gedaan wordt. Zo is daar de vrouw gespeeld door Thandie Newton welke zwaar misbruik maakt van Harold zijn gulle aard en goedgelovigheid, maar naast de onthulling dat zij vreemdgaat wordt er verder niets met haar karakter gedaan. Amanda Seyfried en Harry Treadaway spelen een jong koppel waarbij de jongen is geronseld om drugs te smokkelen. Uiteraard komen zij ook in aanraking met Harold maar wat de intentie van de makers was met deze twee karakters is mij nog altijd onduidelijk.  De leukste stukjes zijn de interacties welke David Oyelowo als Harold met verschillende Mexicanen heeft. Of dat nu kartel mensen zijn of een stel nietsnutten welke hij ronselt om zijn ontvoering in scene te zetten. The Gringo zit vol goede bedoelingen en Nash Edgerton, inderdaad broer van Joel, doet zijn best om nog wat lijn in het verhaal te krijgen. Helaas is het geheel te onsamenhangend om echt te blijven hangen waardoor Gringo niet meer is geworden dan een aardig tussendoortje

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar