Site pictogram Movie Addicts

Review The Grudge

Winnaars vrijkaartenactie The Grudge (Nu in de bioscoop)

The Grudge de nieuwe horrorfilm van Sam Raimi met in de hoofdrollen: Andrea Riseborough, Demian Bichnir, John Cho , Betty Gilpin en Lin Shaye. The Grudge speelt zich af na de gebeurtenissen van eerst remake uit 2004.

Van de Grudge verwacht je dat de film lekker met een spannende opening zal beginnen net als bij de Amerikaanse remake versie. Helaas is dat bij deze versie van de The Grudge totaal niet het geval. De film bouwt alles gewoon erg traag op en als er een horror momentje was pakte deze niet zo goed uit, alsof het half afgemaakt werk was. De acteurs waren ook niet echt op hun best (ondanks de niet bepaald zwakke cast) Het meisje wat The Grudge speelde was in het origineel veel enger en de schrikmomentjes waren daar net wat beter afgewerkt hetzelfde geld voor de Japanse Ju-on. Lin Shaye en John Cho vond ik nog het beste met hun rollen wegkomen, beide wisten precies wat ze moesten doen en zaten prima in rol.

In vergelijking met de Grudge uit 2004 vond ik die versie beter, bij deze versie leek het net alsof ik mij anderhalf uur zat te vervelen. Er zitten wel jumpscares in deze film, maar deze wisten mij niet of nauwelijks schrik aan te jagen. Als ze iets meer horror en gewoon een Japanse acteurs als de vervloekte meisje en jongen hadden gecast, had dat de film zeker goed gedaan. De naam Sam Raimi staat normaal garant voor horror en spanning, in het geval van deze remake is dit helaas niet het geval. Deze film van regisseur Nicolas Pesce komt niet in de buurt van wat Takashi Shimuzu met The Grudge en Juon heeft weten neer te zetten.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar